zacarana 

„Začarana“- ženske erotske priče Nensi Madore
 
Među knjigama koje je izdavačka kuća“ Mono i Manjana“ pripremila kao posebnu „poslasticu“ za oktobarski Sajam knjiga obrela se zbirka „ženskih erotskih priča za laku noć“ Amedrikanke Nensi Madore – „Začarana“ koja otvoreno podilazi ženskoj seksualnosti.
Knjigu je kao uredniki potpisao književnik Srđan Krstić, koji se odavno dokazao kao izdavač koji ima sluha da prepozna šta čitalačka publika i to pre svega ženska, traži.
U ovom slučaju, prepoznao je da dolazi vreme erotike i pre pojave, sada već globalnog fenomena trilogije „Pedeset nijansi“ kupio je autorska prava za prvu zbirku erotskih priča Nenci Madore “ Začarana“ koja se pojavila 2006. godine.
Ova knjiga je i bez velike medijske pompe postigla fenomenalan uspeh. Istina, nije stigla do Srbije jer očigledno ovde niko nije imao sluha za tu vrstu komercijalne, žanrovske lektire.
Pošto je Madore stekla skoro kultni status za erotosko štivo namenjeno, prevashodno, ženama, napisala je nastavak „Ponovo začarana“ i etablirala se kao vodeći pisac te vrste kratrke proze. U međuvremenu je prešla i na dužu, romanesknu formu, a prema najsvežijim informacijama sada spaja erotiku sa klasičnim istorijskim romanima i lagodno živi od pisanja.
Pre nego se odlučila da na „ženski nacin“ isčita, iznova, klasične dečije bajke, Madore se bavila novinarstvom i ovladala dobrim spisateljskim stilom pokazujući i da poseduje veoma fini smisao za humor jer na taj način „začnjiava“ bajke za „velike devojčice“.
Njen bajke su za one koje ne zanima samo kako da zadovolje partnere, što im serviraju razni seksolozi i ženski časopisi, već pre svega – kako da osnaže sopstvenu seksualnost i da se osećaju bezbedno u njoj, bez primesa straha ili kompleksa nametnutih predrasudama.
„Mislila sam da će erotske priče pisane naročito za žene i o ženama pomoći da se oslobode, i ove priče su zasnovane na pravim ženskim fantazijama bez cenzure“, objasnila je u predgovoru autorka.
Ona je, kako kaže, dodala tim fantazijama, romantiku, strast i nežnost, jer to su emocije koje tim seksualnim fantazijama daju dublji značaj a klonila se da junakinje učini prelepim, idelanim jer to ne odgovara čitateljkama koje žele da se slobodno identifikuju sa njima.
Ono što je najveći kvalitet ovih erotskih verzija bajki kao što su: „Lepotica i zver“, “ Snežana“, “ Ružno pače“, “ Plavobradi“, „Pepeljuga“, “ Caričino novo ruho“… ukupno 13, jeste da nisu vulgarne, a uvek imaju duhoviti i neočekivani kraj koji će iznenaditi i nasmejati čitateljke.

 

Povezana vest:  Održana promocija knjige „Stefan Nemanja" Luke Mičete