timoti_izlozbaIzložba fotografija Timoti Bajforda
U Dečjem kulturnom centru 1. aprila biće otvorena izložba fotografija Timoti Bajforda, pod nazivom „Radost u 100 slika“.
Ovim povodom proslavlaju se dva važna jubileja: 50 godina umetničkog rada Bajforda i 40 godina međunarodne manifestacije „Radost Evrope“, najavljeno je iz Dečjeg kulturnog centra Beograda.
Izložba se sastoji od tačno 100 fotografija napravljenih za vreme manifestacije „Radost Evrope“ 2008. i 2009. godine, za koju Bajford kaže: „Samo jedna ‘Radost Evrope’ je bila potrebna da shvatim da su radost, energija, strast, boje, pokreti i sam duh festivala zajedno tražili da budu uhvaćeni mojim foto aparatom“.
Reditelj, učitelj, prevodilac i fotograf Bajford uspeo je da očuva stvaralačku moć detinjstva, onda kada je pomislio da je zapao u kreativnu „tamnicu“, prihvativši ponudu DKCB da kao saradnik nastavi svoj rad sa decom kroz angažman oko „Radosti Evrope“ 2006. godine.
Tada se u njemu ponovo budi rediteljski zanos i nastaju novi igrani komadi, kao i neponovljive slike radosti sagledane kroz objektiv njegovog fotoaparata, navedeno je u saopštenju.
Izložba će biti otvorena do 28. aprila.
Povezana vest:  Predstavljen "Ljudski aparat"