Henkel Art.Award. LogoOtvoren Henkel Art.Award. konkurs za 2013. godinu

Kompanija Henkel za centralnu i istočnu Evropu, ove godine, dodeljuje Henkel Art.Award nagradu za umetnost po dvanaesti put. Nagrada je namenjena kreativnim umetnicima iz 23 zemlje regiona, a dodeljuje se u saradnji sa KulturKontakt Austria centrom i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK). Pored novčane nagrade od 7.000 evra, pobednik će dobiti priliku da organizuje izložbu u zemlji porekla, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču, čime ukupna vrednost nagrade iznosi 35.000 evra.
„Umetnost doprinosi međusobnom razumevanju, a time i pozitivnom odnosu među ljudima“, kaže Ginter Tumser (Günter Thumser), predsednik kompanije Henkel CEE. „Našom Henkel.Art.Award. nagradom želimo da promovišemo razvoj u istočnoj Evropi.“
Henkel Art.Award nagrada će još jednom odati počast izvanrednim i inovativnim radovima vizuelnih umetnika u domenu slikanja, crtanja, fotografije, video sadržaja i instalacija. Eminentni međunarodni žiri će se sastati na leto 2013. godine kako bi nominovali pet finalista, dok će pobednik biti proglašen na svećanoj ceremoniji dodele nagrada u Beču, koja će biti održana u novembru 2013. godine.
Dodatno, u saradnji sa KulturKontakt Austria centrom, kompanija Henkel i ove godine dodeljuje stipendije u vrednosti od 2.000 evra za mlade umetnike iz istočne Evrope, dok će dobitnik biti odabran među učesnicima programa „Umetnici na radnom boravku“ (Artists-in-Residence).

Povezana vest:  "Legende II" - antologija savremene fantastike