Riznica prica o princezama
„Riznica priča o princezama“ – najlepše bajke za devojčice u izdanju Lagune
 
Izdavačka kuća Laguna objavila je novu knjigu iz serijala „Riznice bajki i priča“ pod naslovom „Riznica priča o princezama“. Među koricama ove raskošno ilustrovane knjige nalaze se najlepše i generacijama najomiljenije bajke svih devojčica: „Mala sirena“, „Uspavana lepotica“, „Motovilka“, „Pepeljuga“, „Princeza i žabac“, „Palčica“, „Snežana i sedam patuljaka“, „Lepotica i zver“, „Princeza na zrnu graška“ i „Aladin“.
Svaka devojčica sanja da bude princeza iz bajke. Nema ničega što toliko osvaja srca i maštu kao što je čarobni svet dvoraca, mašte, romanse i ljubavi. Princeze iz tradicionalnih bajki žive u čudesnim, blistavim palatama, plešu na čarobnim balovima odevene u prelepe haljine tkane od čistog zlata, voze se u začaranim kočijama koje vuku veličanstveni konji i, naravno, zaljubljuju se u naočite prinčeve!
Princeze iz ovih pripovesti su junakinje klasičnih bajki koje potiču iz raznovrsnih narodnih tradicija. Među njih spadaju učene zbirke braće Grim iz Nemačke 18. i 19. veka, maštovite priče Hansa Kristijana Andersena iz Danske 19. veka i dvorske pripovesti Šarla Peroa iz Francuske 17. veka.
Pokazatelj neverovatne dugovečnosti ovih priča jeste to što ih današnja deca prihvataju jednako dobro kao i njihovi vršnjaci iz prošlosti.
„Riznicu priča o princezama“ će sigurno poželeti svaka mala princeza u svojoj bibilioteci jer će se uz nju za samo nekoliko minuta naći u magičnom i uzbudljivom svetu mašte. Ponovo otkrijte ove priče i uživajte u njima zajedno sa svojim devojčicama i budite deo prelepe porodične tradicije koja se proteže kroz vekove.
Svaka devojčica želi da bude posebna, kao da je i sama princeza. Ove priče će vam pomoći da i vašoj ćerci prenesete poruku da je svaka devojčica jedinstvena i neponovljiva baš onakva kakva jeste: princeza na svoj način. Pođite zajedno na veličanstveni bal sa Pepeljugom, otkijte neobičan Palčicin svet, naučite kako se proverava da li je neko prava princeza…
„Riznica priča o princezama“ sigurno će opčiniti decu, a vas roditelje podsetiti na detinjstvo. Zbog sažetog pripovedanja ove bajke zgodne su i kao priče za laku noć.
Knjigu „Riznica priča o princezama“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.
Povezana vest:  Neispričane priče magnet za posetioce 12. Noći muzeja