POLET upper gallery 9sJoš par dana Poleta!

U Kulturnom centru Beograda 27. marta je pred brojnim posetiocima svečano otvorena izložba „Polet: Ekonomska propaganda u Jugoslaviji 1969 – 1980.“, na kojoj su predstavljeni novinski oglasi iz Ekonomske politike na preko 150 svetlećih panoa izloženih u galeriji „Podroom“ i likovnoj galeriji. Ova obimna izožba privukla je na hiljade posetilaca, a izložba traje sve do 13. aprila, gde posetioci mogu da se upoznaju sa estetikom reklama domaćih i stranih firmi koje su se pre četiri decenije oglašavale u bivšoj Jugoslaviji.
Izložba POLET vratiće vas u epohu kad su najveći hit bili TAM-ovi kamioni, Zastava 101, Vinjak i teška industrija! Ekskluzivni koktel progresivnih vizuelnih rešenja dostupan je beogradskoj publici još koji dan, zaključno sa subotom 13. aprila!
Posebnu specifičnost zadnje nedelje izložbe predstavljaju organizovana stručna vođenja, svakog dana od 18 do 19h, gde publika može da zajedno sa autorima da se osvrne na različite društvene aspekte koja ova izložba podrazumeva.

Povezana vest:  Engleski prevod srpskog bestselera „Grabljivica" od danas je u prodaji u knjižarama širom Velike Britanije i Amerike