Najava izlozbeIzložba „Leonardo da Vinči – naučnik i pronalazač“ u Delta Cityju

Povodom premijere serije „Da Vinčijevi demoni“, u saradanji sa Muzejom nauke i tehnike i Fox kanalom, u centralnom atrijumu šoping-mola Delta City, od 22. do 25. aprila, biće organizovana izložba „Leonardo da Vinči – naučnik i pronalazač“, posvećena čuvenom renesansnom umetniku i pronalazaču.
Svi koji tih dana posete Delta City moći će da pogledaju izbliza modele napravljene prema autentičnim Da Vinčijevim nacrtima – rotacioni kran, štamparsku presu, trocevni top, kao i čuveni „propeler“- napravu čiji je dizajn poslužio kao inspiracija za današnji helikopter. Posetiocima izložbe poseban doživljaj prirediće velika podna grafika, veličine 3X5 metara, koja kada se gleda iz određene pozicije daje posmatraču utisak, optičku iluziju, da se u podu nalazi udubljenje u kojem je prikazan mladi Leonardo da Vinči kako radi na svojoj čuvenoj skulpturi – tzv Leonardovom konju.
Dok se Leonardo da Vinči uveliko slavi i veliča kao umetnik, o njegovom inžinjerskom stvaralaštvu se malo zna. Leonardo da Vinči je bio aktivan inženjer nesvakidašnjeg talenta i širine koji je uspešno realizovao brojne zamisli, a ideje iz njegovih beležaka poslužile su kao inspiracija brojnim stvaraocima.
U ponedeljak, 22. aprila, u 21 sat, na Fox kanalu startuje dugo očekivana serija „Da Vinčijevi demoni“ – istorijska fantazija iz produkcije Dejvida Gojera (Mračni vitez), koja je prošle nedelje imala svetsku premijeru.
Posetioci šoping-mola Delta City će moći da pogledaju izložbu svakog dana, od 22. do 25. aprila, u periodu od 10 do 22 časa.

Povezana vest:  Da li ste jelen, vuk ili košuta – pita Srpsko narodno pozorište