hipoHypo banka započela jedinstven projekat – Hypo Biblioteke

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd uručila je donaciju Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva, namenjenu povećanju fonda knjiga ove biblioteke. Donacijom, vrednom 5.000 evra, simbolično na svetski dan knjige, započeta je realizacija projekta HYPO BIBLIOTEKE.
U okviru istog projekta, Hypo Alpe Adria banka će tokom 2013. godine obezbediti donacije za još tri biblioteke u Srbiji, u Užicu, Gornjem Milanovcu i Kruševcu. Zahvaljujući tome, fond knjiga svake od biblioteka će biti povećan za 800 do 1.000 vrednih naslova.
-Želimo da damo doprinos razvoju bibliotekarstva i kulture u Srbiji. Projekat HYPO BIBLIOTEKE ćemo ove godine realizovati u četiri grada, ali ćemo nastojati da i narednih godina druge biblioteke u zemlji povećaju fondove svojih knjiga zahvaljujući donaciji Hypo banke – istakla je Milica Stojiljković, predstavnik za korporativne komunikacije Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd.
Realizaciju projekta HYPO BIBLIOTEKE će, pored donacija bibliotekama pratiti i niz dodatnih aktivnosti čiji je cilj podizanje svesti opšte javnosti o značaju čitanja, odlaska u biblioteku i kulture opšte.

Povezana vest:  Fotograf Aleksandar Jovković predstavlja: COSPLAYER BELGRADE: Mašta, fikcija ili stvarnost?