Ljubica_S_crtezIzložba Ljubice Stevanović „Odrazi“ u galeriji Remont
U galeriji Remont od srede, 7. aprila, predstaviće se umetnica Ljubica Stevanović izložbom pod nazivom „Odrazi“ na kojoj će predstaviti seriju crteža i objekata.
Ona će prikazati seriju portreta inspirisanih starim fotografijama, lutke za čiju je realizaciju bila inspirisana staklenim kuglama koje kada se protresu daju utisak da u njima pada sneg i dela radjenih tehnikom veza sa perlicama, najavljeno je iz Remonta.
Umetnica kroz ovu postavku prikazuje svoje vidjenje života tri generacije sasvim običnih ljudi i njihovu potragu za sopstvenim prostorom.
Stevanovićeva se u tom traganju vratila korak po korak kroz sećanja na razne doživljaje, iskustva, saznavanja… kroz svoj život, sve do svog detinjstva.
Autorka razmišlja o životu kao o stalnom trudu koji se svodi na razne oblike traganja: da otkrijemo šta volimo, šta stvarno želimo i da bez obzira na sve uvek sledimo svoje želje.
Stevanovićeva je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. U svom radu koristi se različitim umetničkim izrazima: crtežima, uljem na platnu, instalacijama.
Izložba će biti otvorena do 22. aprila.
Povezana vest:  NOVI LIKOVI U LEDENOM DOBU U KOMBANK ARENI od 30.01. do 1.02.