madlenijanumEvropski operski dani u Madlenianumu

Opera i teatar Madlenianum povodom Evropskih operskih dana, danas i sutra otvoriće širom svoja vrata posetiocima, kojima je pripremila bogat i raznovrstan program.
Asocijacija operskih kuća Evrope, sa 120 članica među kojima je od 2005.godine i Madlenianum, tokom dva majska dana, promoviše opersku umetnost u svim zemljama članicama na istu zadatu temu.
Ove godine je tema Playground ( Igralište) pa će ovog vikenda u zemunskom pozorištu biti program za najmlađu publiku: dečje predstave koje izvode deca kao što je „Kopriva, kopriva“ i predstava za decu, „Čarobna frula“.
Takođe održaće se radionice na temu instrumenata iz prirode i na temu opere „Čarobna frula“.
Pored predstava i radionica u podne će biti otvorena taktilna izložba Prirodnjačkog muzeja „Dodirnimo prirodu 2“ i ulaz je slobodan za publiku. Izložba je interaktivna, osmišljena je tako da svaki izloženi predmet bude dostupan svima: deci i odraslima kao i slepim i slabovidim osobama.
Više desetina odabranih eksponata: minerala, stena, fosila i današnjih životinja iz zbirki muzeja, dočaraće publici putem dodira svet prirode.
Na izložbi se mogu videti okamenjeno lišće, korali, sunđeri, blistavi kristali, zubi mesojeda, jaja najmanje i najveće ptice na svetu, izumrli morski gmizavci i fosilna riba stara 180 miliona godina iz geološke prošlosti Nemačke, kao i raznovrsni oblici života davno iščezlih mora.
U nedelju je opera „Mandragola“ Ivana Jevtića koju će publika moći da pogleda za upola manju cenu karte.
Koncert najpopularnijih arija pod naslovom „Zavolite operu“ u izvođenju zvezda Madlenianuma, uz Zemunski kamerni orkestar sa dirigentom Đorđem Stankovićem planiran za sutra na Velikom trgu u Zemunu, otkazan je zbog najave lošeg vremena.

Povezana vest:  Omaž izgubljenim prijateljima - roman "Foliranti" Mome Kapora u prodaji od 7. decembra