PredstavaČuvena predstava „U poseti kod gospodina Grina“ sa legendom jugoslovenskog pozorišta, Perom Kvrgićem, ove nedelje u Mikser Hausu

Kulturna organizacija „Mikser“ ne miruje ni posle uspešno završenog festivala. „Mikser“ najavljuje povratak pozorišne scene u Savamalu, posle više od 150 godina, a prva u nizu je predstava „U poseti kod gospodina Grina“. Komad američkog autora Džefa Barona, biće odigran 9. juna u 20 časova u „Mikser Hausu“ (Karađorđeva 46). Predstava čiju režiju potpisuje Aida Bukvić, sa legendom jugoslovenskog glumišta Perom Kvrgićem i etabliranim dramskim umetnikom i pedagogom – Lukom Dragićem, najizvođeniji je savremeni tekst u svetu u poslednjih 10 godina. Preveden je na 25 jezika, igran u više od 40 zemalja i više od 250 produkcija. Ulaznice se mogu kupiti u Mikser Hausu i na svim prodajnim mestima Eventima.
Izvođenje u Mikser Hausu retka je prilika da se na beogradskim „daskama“ vidi osamdesetšestogodišnji doajen regionalne pozorišne scene. Pero Kvrgić je u blistavoj glumačkoj karijeri ostvario više od 200 uloga, igrao je na svakoj značajnoj sceni bivše Jugoslavije i dobio sve najvažnije nagrade, među kojima su i šest nagrada na novosadskom Sterijinom pozorju (prvu je osvojio daleke 1956. za kultnu ulogu Kir Janje).
Kvrgić i dalje glumi sa istim žarom kao sa 17 godina, kada je započeo glumačku karijeru. Ove godine je angažovan u šest predstava: „U poseti gospodinu Grinu“, „Stilske vežbe“, „Frojd i njegov prijatelj“, „San letnje noći“, „Četvrta sestra“ i „Rat i mir“.

Povezana vest:  Knjiga "Biti drugačiji" Luke Mijovića, pesnika sa autizmom