jelena bacic alimpicLiterarni Online Inkubator stiže i u Novi Sad
 
Nakon uspešne radionice u Beogradu projekat Literarni Online Inkubator stiže i u Novi Sad!
U petak, 26. jula, s početkom u 12 sati, u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu biće održana druga radionica Literarnog Online Inkubatora.
Tema druge radionice Online INK-a je „Koncept literarnog dela“, koju će, kao specijalni predavač, predstaviti Jelena Bačić-Alimpić, autorka Laguninih bestseler romana i popularno medijsko lice.
Radionica je namenjena pre svega učesnicima projekta Literarni Online Inkubator, mladima od petnaest do trideset godina, ali je takođe otvorena i za sve ljubitelje knjige i pisane reči. Jelena Bačić-Alimpić će mladim autorima i ljubiteljima knjige, kroz predavanje i razgovor, preneti svoja iskustva, nastala prilikom stvaranja romana „Ringišpil“ i „Pismo gospođe Vilme“. Ovakva radionica je svakako najbolji način da jedan iskusni pisac svoje znanje prenese onima koji tek treba da se usavrše na polju literarnog stvaralaštva.
Projekat traje do 15. novembra ove godine, a u njemu mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Makedonije, starosti od petnest do trideset godina, koji do sada nemaju objavljenih književnih dela. Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.
Ovu radionicu organizuje Centar za omladinu „Tvoja Srbija“ u saradnji sa IP Laguna i Gradskom bibliotekom u Novom Sadu.
Povezana vest:  Sjajna akcija povodom Svetskog dana deteta