amerika-iyloybaIzložba slika „Amerika – srpski slikari Americi“

Izložbena postavka „Amerika – srpski slikari Americi“, u okviru koje će biti predstavljeno 25 radova savremenih srpskih slikara, biće sutra otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda.
Izložbu će otvoriti ambasador SAD Majkl Kirbi, autor izložbe Miloš Mandić i v.d. direktora Doma omladine Beograda Marko Stojanović.
Pored Beograda, postavka slika „Amerika – srpski slikari Americi“, u organizaciji ambasade SAD, Američkog kutka i Doma omladine, biće izložena u još nekoliko gradova u Srbiji.
Do sada je gostovala u Apatinu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Paraćinu i aleksincu, a posle Beograda seli se u Majdanpek, Loznicu, Bogatić i Bečej.
Ova postavka slika nastalih na likovnoj koloniji „KOLUT Mandić“ trebalo bi da prikaže poimanje i viđenje srpskih umetnika američkog društva, kulture i umetnosti.
Posetioci izložbe moći će da vide radove Danice Baste iz Beograda, Ivane Bjelić iz Novog Sada, Radula Boškovića iz Novog Sada, Srđana Bulata iz Sombora, Miomira Miše Vemića iz Nikšića, Dragana Višekrune iz Novog Sada, Vladimira Vojvodića iz Šapca.
Biće izložena i dela Dragana Dejanovića iz Vranja, Perice Donkova iz Niša, Isidore Ivanović iz Beograda, Divne Jelenković iz Beograda, Radovana Jokića iz Novog Sada, Zorana Krulja iz Beograda, Branka Maravića iz Sombora, Lazara Markovića iz Novog Sada.
Biće predstavljeni i radovi Janoša Mesaroša iz Beograda, Predraga Miloševića iz Beograda, Dušice Pejić iz Beograda, Tatjane Pirović iz Beograda, Dragana Stojkova iz Sombora, Save Stojkova iz Sombora, Tomislava Suheckog iz Vršca, Vidoja Tucovića iz Novog Sada i Zorke Cerović iz Beograda.

Povezana vest:  Literarno otkriće godine - "Dovoljno hladno za sneg" Džesike Au