madlenijanumPredstava Salvador Dali i Gala-ljubavna prica u Madlenianumu
Predstava „Čekaj me na nebu ljubavi moja/ Salvador Dali i Gala – ljubavna priča“, španskog dramaturga Fernanda Arbala u režiji Tatjane Mandić Rigonat premijerno će biti izvedena 25. aprila u Operi teatru „Madlenianum“ u Beogradu.
U saopštenju Madlenianuma se navodi da glavnu ulogu u predstavi tuamči Dobrila Stojnić, a uz nju nastupaju i baletski igrači Željko Grozdanović, Danica Arapović i Dušan Murić.
Fernando Arabal u komadu na izuzetno poetičan način pripoveda ljubavnu priču Gale i Dalija. Gala se u poslednjim trenucima života priseća njihovih godina ljubavi i spajanja, protkanih božanskim momentima ali i onih obojenih užasom.
-U predstavi, na dramatično – poetski način, tokom jednog časa i deset minuta, pred očima publike se odvija čitav Dalijev život, od detnjstva do smrti. Njegova i njihova potpuna posvećenost umetnosti, strahovi, sukobi i nerazumevanje okoline zbog različitosti – piše u saopštenju.
Kroz lik Gale autor staje u potpunu odbranu Dalija, tumačeći njegove ispade ekscentričnosti, pritiscima i progonima društvenog poretka i time ova drama dobija univerzalnu dimenziju borbe pojedinca za različitost, protiv uniformisane jednoličnosti sveta.
Fernando Arabal je ovaj komad posvetio glumici Dobrili Bobi Stojnić i najavio je svoj dolazak na premijeru predstave u Operi-teatru „Madlenianum“.
Povezana vest:  Diplomska izložba Marija Jovanović: "A CUP OF TEA"