bfiSutra počinje prodaja karata za 11.Beogradski festival igre

Prodaja ulaznica za tri predstave koje će, u okviru 11. Beogradskog festivala igre (BFI), biti izvedene u Centru „Sava“, počinje sutra, najavila je direktor BFI Aja Jung.
Prva od tri predstave je na svečanom otvaranju 11.BFI 30. marta kada će prvi put u regionu nastupiti čuvena američka trupa Hubbard Street Dance iz Čikaga, ona će izvesti celovečernji balet „Hiljadu delova? mladog popularnog koreografa Alehandra Serude inspirisano vitražima Marka Šagala.
Prema rečima Jungove, beogradska publika je imala priliku da se upozna sa radom ovog koreografa čiju su novu postavku kritičari ocenili da je „potvrda vrhunske interpretacije i nepredvidivosti mašte?.
Cena ulaznica za balet u izvođenju trupe iz Čikaga je 1700, 1500, 1300 i 1100 dinara.
Po istim cenama publika Beogradskog festivala igre može videti predstavu u Centru „Sava“ 5. aprila kada će se predstaviti najveća zvezda britanske i svetske plesne scene, najnagrađivaniji savremeni koreograf Akram Kan, partner Žilijet Binoš i Silvi Gilem, koji je poželeo da predstavi najnoviju produkciju svoje trupe na BFI.
Jungova je najavila da će se on predstaviti delom neobičnog naslova ?iTMOi (in the mind of igor)?, koje je svojevrsni osvrt na način na koji je stvarao Stravinski, odnosno na dinamiku kojom je ovaj kompozitor transformisao svet klasične muzike.
Od sutra su u prodaji ulaznice i za gostovanje Velikog kanadskog baleta sa postavkom Ohada Naharina 11. aprila u Centru „Sava“, celovečernji plesni komad „Minus jedan? koji je nastao za ovu kompaniju.
Prema rečima osnivača i direktora BFI, trupa koristi klasičnu tehniku uz mešavinu mnogih umetničkih uticaja, kako bi stvorila komad koji je moderan, a ipak privlačan i onima koji uživaju u tradicionalnijim predstavama.
Cena ulaznica za ovu plesnu predstavu je 2.100, 1.700, 1.500 i 1.300 dinara.
Publiku 11. Beogradskog festivala igre, koji će trajati od 30. marta do 14. aprila, prema najavi Jungove, očekuje još mnogo atraktivnih naslova i trupa, ali od sutra su u prodaji karte za tri predstave u Centru „Sava“.

Povezana vest:  Erupcija Vulkanovih bestselera u objektima Moj kiosk