Japansko leto u BeograduUSPEŠAN ZAVRŠETAK PROJEKTA „JAPANSKO LETO U BEOGRADU“

Kulturni centar Nea Pangea poziva sve Beograđane da im se pridruže u sredu, 18. septembra, u Mikser House-u da zajedno sa njima proslave uspešan završetak ciklusa kreativnih druženja pod nazivom „Japansko leto u Beogradu“, tokom kojih su svi zainteresovani mogli bolje da upoznaju kulturu dalekog istoka. Publiku 18. septembra očekuje japanski ples, recital japanske poezije, škola origamija, demonstracije aikido veštine, prezentacija kaligrafije, i sve to uz japansku muziku i posebnu gastronosmsku ponudu. Ulaz je slobodan, a program počinje u 18 časova u Mikser House-u (Karađorđeva 46).
Organizatori će napraviti mali osvrt na uspešno realizovane kreativne aktivnosti koje su bile dostupne sugrađanima tokom leta, a zatim će najmlađi posetioci moći da se uključe u dečju radionicu origamija (18h). Sledi japanski ples i izvođenje japanske poezije, a u 18 i 30 se odvija škola origamija za odrasle.
Program se nastavlja u 19 i 20 predavanjem „Prvi put u Japanu“, a ljubitelji aikida će u 20 i 30 imati priliku da izbliza osmotre demonstraciju ove drevne borilačke veštine, dok će svi koje interesuje kaligrafija saznati pojedinosti o umetnosti lepog pisanja.
U završnici večeri, od 21 čas uživamo uz japanske slike, zvuke i ukuse i družimo se uz savremenu japansku muziku, projekciju slajdova i specijalnu gastro ponudu – suši tanjir, koji je pažljivo osmišljen za ovu priliku.

Povezana vest:  Sladak početak škole - na poklon knjige i proizvodi Bambi