tijanic lagunaEkskluzivno: Laguna objavljuje knjigu Aleksandra Tijanića

U sredu, 18. septembra, u prostorijama izdavačke kuće Laguna svečano je potpisan ugovor o izdavanju knjige Aleksandra Tijanića „Ja. I niko moj“.
„Računam da će knjigu čitati moji protivnici. Tiraž je, dakle, obezbeđen. Tu je i stotinak javnih ličnosti sa tajnim sklonostima o kojima sam pisao tokom tri decenije. Bez obzira na naslov, nisam glavna ličnost knjige, već mali novinar rastrzan željom da preživi i manjkom hrabrosti da bude kukavica. Poziv na saradnju sa Lagunom smatram priznanjem. Nadam se da ćemo zadržati korektne odnose i kad pročitaju rukopis“, istakao je Tijanić.
Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić šest godina je na čelu javnog servisa, i ističe da je RTS proteklih pet godina najgledanija srpska televizija. Studirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je, kao najtalentovaniji student, upućen u nedeljnik NIN, gde je započeo profesionalnu karijeru. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa „Intervju“ i dnevnika „Sportski žurnal“. Objavljivao je političke kolumne u splitskoj „Slobodnoj Dalmaciji“, zagrebačkim „Danasu“ i „Startu“, ljubljanskoj „Mladini“ i sarajevskom „Oslobođenju“. Tijanić je bio direktor televizije „Politika“ i tvorac BK televizije. Rođen je 1949. godine u Đakovici, živeo je u Podujevu i Prištini.

Povezana vest:  Letnji Gradski sajam knjiga u Kulturnom centru Grad