najdzel kenediZakazan drugi koncert Najdžela Kenedija, prvi koncert je rasprodat

Koncert Najdžela Kenedija, zakazan za 9. oktobar, je rasprodat. U dogovoru sa umetnikom zakazan je još jedan koncert 10. oktobra, takođe u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, u organizaciji „My Way“ koncertne agencije. Zbog rasporeda na koncertnoj turneji neće biti dodatnih termina posle 10. oktobra.
Ulaznice za drugi koncert u prodaji su na blagajni Kolarca od srede, 25.09, po istim cenama koje su važile i za prvi koncert: 2500, 3000 i 3500 dinara. Radno vreme biletarnice je radnim danima od 10.00 do 14.00 i od 14.30 do 19.30 časova.
Najdžel Kenedi na svojoj turneji nastupa u manjim, akustičnim dvoranama i u prvom delu koncerta izvodi Bahov preludijum iz Partite broj tri, u E duru, kao i drugi, treći i četvrti stav (Fugue, Andante, Allegro) iz Bahove Sonate broj dva, u a molu. U drugom delu koncerta publika će uživati u izvođenju džez klasika, Fatsa Valera.
Na sceni Kolarca, pored Najdžela, nastupiće još tri muzičara: Rolf Busalb (gitara), Jaron Stavi (bas) i Kristof Dziedzic (bubnjevi).
Najdžel Kenedi je poznat publici u Srbiji, a i dalje se pamti da je on prvi strani umetnik koji je održao koncert u Beogradu posle bombardovanja 1999. godine. Prvi put u je svirao u Beogradu 1997. godine, a ovo je 15. godina od njegovog prvog dolaska – 7 puta je svirao u Beogradu, po jednom u Nišu i Novom Sadu, pri tom su svi koncerti bili rasprodati.
Preko dvadeset pet godina ovaj britanski violinista važi za jednog od najpriznatijih virtuoza na svetu. Njegov jedinstveni talenat uneo je novu perspektivu kako u klasičan tako i u savremeni koncertni repertoar, čime je Najdžel Kenedi postao violinista sa najviše prodatih albuma na svetu.

Povezana vest:  IZLOŽBA "COMICS, MANGA & CO."