sentis rok copy prva i cetvrta

„Stilos art“ na Sajmu sa Dovlatovom i knjigama za decu

Izdavačka kuća „Stilos art“ koju je pre 12 godina osnovala u Novom Sadu kompanija „Stylos Group“ i koja je do sada već objavila više od 600 naslova, dodala je četrdesetak novih u periodu između dva sajma.
Najzanimljivija nova edicija za prave poklonike dobre knjige je „Savremena ruska književnost“ u kojoj su objavljene tri nove knjige modernog klasika Sergeja Dovlatova.
NJega, najnovija generacija ruskih autora smatra za svoj veliki uzor.
Nove knjige Dovlatova u odličnom prevodu Radmile Mečanin su „Spomen muzej“, „Kofer“ i “ Naši“.
U ovoj ediciji štampan je i roman, do sada nepoznatog ruskog autora, Igora Sahnovskog „Čovek koji je znao sve“.
Edicija „Savremeni istorijski roman“ dobila je jedan novi naslov „HhH,“ Loran Bine, koji je prevela književnica Emilija Cerović Mlađa, što uliva poverenje da je dobar i original i prevod.
U novoj ediciji namenjenoj mladima i onima koji se tako osećaju, što Englezi sada nazivaju „Mladi odrasli “ (young adults) ima nekoliko zanimljivih naslova : „Sentiš rok“ Rinalda Patricija, „Volela bih da si to ti“ Lorenca Bernardija , „Crvena ogrlica“ Sali Gardner (roman u stilu Diminih „Tri musketira“) i „Dok zvezde tuguju“ Karidad Ferer.
Posebna biblioteka, namenja, prevashodno, ženskoj publici bogatija je za dva naslova „Stvari koje se nikada nisu dogodile“ Meri Doson i „Recept za ljubav“ Nikolasa Baroa.
Ovaj izdavač može da se pohvali da je otkupio ekskluzivna prava na sva dela Miroslava Antića i za sajam stižu tri obnovljena naslova ovog vojvođanskog pesnika :
„Tu gde počinje nebo“ izbor iz njegove poezije, njegova najpoznatija pesnička knjiga za decu „Plavi čuperak“ i „Horoskop“.
Za veoma aktuelne knjige iz domena fantastike i mitologije pokrenuta je edicija u kojoj su tri naslova Ketrin Kuper: „Zlatni žir“, „Glasnuenska kapija“ i „Srebrni breg „.
Takođe, u ovog ediciji se pojavljuju „Vatreni presto“ Rika Riordana i “ „Radlijevi“ Meta Hejga.
Celi segment u „Stilos izdavaštvu“ pripada literaturi za najmlađe u vidu slikovnica za koje je tekst obezbedila Rada Ilić:“ Ulica lavlje srce“, „Hamlet“, „Don Kihot “ i “ Nikola Tesla“.
Nisu zaboravljeni priručnici iz popularne psihologije kao što je „Skrivena pravila uspeha“, Noa Sent Džona, zatim priručnici „Rukovanje vatrenim oružje“ Miroslava Horvatskog, „Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima“ Svetozara Kostića.
„Stilos“ iznosi na sajam izdanje svog čuvenog „Rečnika simbola“ grupe franuskih autora.
U ediciji koja je nazvana „Školsko obrazovanje“ ima vežbanki iz matematike za prvi i drugi razred Mirjane Bandić i priručnik za nastavnike matematike Maleševića i Vlahovića, dok je „Zbirka aktivnosti za rad u pripremnoj grupi“ (priručnik za vaspitače) delo Dijane Radojković i Katarine Cibula-Balog.
Zbirku aktivnosti za rad u pripremnoj grupi: za muzičko vaspitanje napisala je Vesna Lukač.
Arhitektima su namenjena tri naslova: „Neobične kuće“ Milenka Pajovića dok je „Arhitektonsko projektovanje“ Ernsta Nojferta preveo Milan Jevtić služeći se najnovijim 39. izdanjem, a treća je knjiga „Prostor, vreme, arhitektura“ Sigfrida Giediona.

Povezana vest:  Otkrij čudesni svet dinosaura i praistorijskih životinja uz nove Vulkančić knjige