DSC 0059

DVA UDŽBENIKA „KREATIVNOG CENTRA“ NAGRAĐENA U FRANKFURTU!

Knjiga LIKOVNO ZA PREDŠKOLCE autorke Mirjane Živković nagrađena je u kategoriji predškolskih udžbenika, a PRIRODA I DRUŠTVO ZA TREĆI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (udžbenički komplet) autora Simeona Marinkovića i Slavice Marković u kategoriji udžbenika za mlađe razrede osnovne škole. Nagrade za najbolje udžbenike (Best European Schoolbook Awards) dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), a svečano proglašenje pobednika tradicionalno se održava prvog dana Frankfurtskog sajma knjiga u prostoru Obrazovnog foruma.
Direktorka Kreativnog centra Ljiljana Marinković posle jučerašnjeg dodeljivanja nagrada za najbolji evropski udžbenik rekla je: Ove nagrade za nas su veliko priznanje. Osvojiti čak dva priznanja u konkurenciji od pedesetak prispelih radova iz blizu dvadeset evropskih zemalja svakako nije mala stvar. Tim pre što su nagrade dodeljene za jedan predškolski udžbenik i jedan udžbenik za poznavanje prirode i društva, što su oblasti u kojima već dugi niz godina postižemo dobre rezultate u prodaji. To pokazuje da i naši vaspitači i učitelji dobro procenjuju kvalitet udžbenika i s razlogom veruju našoj kući.
Kreativni centar i ove godine, osmi put zaredom, samostalno nastupa na Frankfurtskom sajmu knjiga, a stranim izdavačima predstavlja i nudi desetine svojih naslova namenjenih deci i roditeljima.
Podsećamo i na to da je Kreativni centar već osvajao nagrade za najbolji evropski udžbenik na ovom konkursu, i to:
– 2012. godine, u kategoriji predškolskih udžbenika, za izdanja MATEMATIKA KAO IGRA 1 i 2 autora Branke i Mirka Dejića;
– 2007. godine, u kategoriji udžbenika za mlađe razrede osnovne škole, za izdanje MUZIČKA KULTURA ZA TREĆI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE autora Vladice Ilića.Ove nagrade posebno su važne ukoliko se uzme u obzir to što ih dodeljuje nezavisni žiri, koji čine eksperti na polju izdavanja udžbenika iz nekoliko evropskih zemalja. Pored toga, od pre tri godine EEPG, kao pokretač ovog konkursa, učinio ga je dostupnim svim izdavačima čije zemlje imaju predstavnike u EEPG-ju, pa se broj prijavljenih udžbenika na konkursu znatno povećao. Time nagrade koje se dodeljuju postaju još značajnije jer se osvajaju u znatno jačoj konkurenciji.Ovim nagradama Kreativni centar još je jednom pokazao da je kao izdavač udžbenika uvek i pre svega na prvo mesto stavljao kvalitet. Pažljivim i promišljenim koncipiranjem svojih udžbenika Kreativni centar svrstao se među najbolje evropske izdavače, što je veliko ohrabrenje za škole i roditelje u Srbiji.

Povezana vest:  Poslednje izvođenje hit komedije: PREDSTAVA "MR BIG U BEOGRADU" PRILAGOĐENA I OSOBAMA SA OŠTEĆENIM SLUHOM