sapatLaguna na Sajmu knjiga 2013.

U duhu jubileja i dobre tradicije izdavačka kuća Laguna spremno dočekuje 58. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Osnovana u aprilu 1998. godine, od skromnih početaka Laguna je za 15 godina izrasla u najprestižnijeg izdavača, gde je kvalitet na prvom mestu. Riznicu naših izdanja čini više od 2300 naslova koje smo sve ove godine sa mnogo ljubavi i pažnje birali za naše verne čitaoce. Pored ponude svetskih hitova, uvek smo slušali glas ljubitelja književnosti i sa različitim žanrovima izlazili pred čitalačku publiku. Znali smo i da su vremena teška, pa smo vernost nagrađivali povoljnim cenama, brojnim akcijama, morem knjiga u koje je svako mogao da zaroni i pronađe neki svoj biser… Za 15 godina vernosti Laguna, najveći izdavač u zemlji, vernoj publici poklanja Radio Lagunu, ali to je deo jedne druge priče.
Za svoja izdanja Laguna je dobila mnoge značajne nagrade i priznanja profesionalno i dosledno birajući knjige, autore i saradnike i stekla je veliki broj poštovalaca i čitalaca, ali najveća nagrada su naši čitaoci i članovi našeg Kluba koji sad broji preko 250.000 članova.
Na ovogodišnjem Sajmu knjiga, koji će se održati od 20. do 27. oktobra 2013. godine, Laguna će se predstaviti sa celokupnom produkcijom.
Sa ponosom možemo reći da je ovo najplodonosnija godina za Lagunu. Pored brojnih hitova koje ćemo predstaviti, mnogobrojnih domaćih pisaca koje ćemo ugostiti, upoznaćemo i autora romana „Osluškivanje srca“ i „Glasovi srca“ Jan-Filipa Zendkera, koji je svojim knjigama stvorio očaravajuća dela. Na ovogodišnjem Sajmu knjigu Zendker će predstaviti svoj novi roman „Šapat senki“, egzotičnu i slojevitu priču o iskupljenju u kojoj trijumfuju prijateljstvo i ljubav. Kao i u „Osluškivanju srca“, Jan-Filip Zendker sa velikim umećem opisuje ljudska osećanja i vraća nam veru u ljubav.
Novinar Jan-Filip Zendker rođen je 1960. godine u Hamburgu. Bio je dopisnik časopisa Štern iz Amerike od 1990. do 1995. i iz Azije od 1995. do 1999. godine. Posle dužeg boravka u Americi vratio se u Nemačku i nastavio da radi za Štern. Živi s porodicom u Berlinu. Godine 2000. napravio je upečatljivu reportažu o Kini pod nazivom „Pukotine u Velikom zidu“.
Jan-Filip Zendker svoje romane će potpisivati u knjižari Delfi u SKC-u u petak, 25. oktobra, od 17 sati i u subotu, 26. oktobra, od 17 sati, na štandu Lagune u Hali 1 beogradskog sajma.
Predsednica Zadužbine Žozea Saramaga i udovica slavnog portugalskog nobelovca Pilar del Rio biće specijalna gošća Beograda. Tokom njenog boravka, u vreme održavanja Sajma knjiga, održaće se niz manifestacija, izložbi, promocija i predavanja. U sredu, 23. oktobra, u sali Slobodan Selenić, sa početkom u 17 sati, biće održana promocija novog izdanja romana „Godina smrti Rikarda Reiša“. Na promociji će govoriti Pilar del Rio, direktor Lagune Dejan Papić i urednik u Laguni Dejan Mihailović. Potpisivanje na Laguninom štandu zakazano je za 18 sati istog dana.
Kažu da ne postoji pravo vreme za ljubitelje pisane reči. Svako vreme je pravo ako u rukama držite pravu knjigu. Tokom 2013. godine izdavačka kuća Laguna objavila je veliki broj kvalitetnih naslova koje ne bi trebalo da propustite.
Za međunarodnu promociju 2013. godine Laguna će imati jedan od najvećih štandova u Hali 1, s još jednim sajamskim štandom u Hali 4. Na programu će pored autora iz inostranstva gostovati 35 autora koji su objavili svoje knjige između dva sajma. Pored sajamskog popusta ponudićemo i akciju koja će svim ljubiteljima dobrih knjiga omogućiti najpovoljniju kupovinu.

Povezana vest:  Jair Vardi otvara 17. Beogardski festival igre

Sajamska akcija – 3 knjige za 499 dinara

Za predstojeći 58. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu i sve naše verne čitaoce pripremili smo sjajnu akciju koju sasvim sigurno niko neće propustiti.
Samo na Laguninim štandovima možete kupiti 3 naslova po specijalnoj ceni od 499 dinara.
Izdavačka kuća Laguna sa ponosom najavljuje da će ove godine po prvi put na sajmu knjiga imati dva štanda koja će ispuniti vaša očekivanja. Kao što ste već navikli, veliki Lagunin štand nalaziće se u hali broj 1 dok će se manji Lagunin štand nalaziti u hali broj 4.
Ova neverovatna sajamska akcija koja vam nudi više od 200 popularnih naslova važiće na oba Lagunina štanda i omogućiće svim posetiocima da za samo 499 dinara obezbede sebi 3 sjajna naslova za predstojeću zimu.
Za ovu akciju ne važe članski ni količinski popusti. Ova akcija traje samo za vreme Sajma knjiga.

Povezana vest:  EVRO BOOK na 31. međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

Radno vreme Sajma knjiga i cene ulaznica

Laguna je najbolji izdavač u zemlji i regionu i kao deo savremenog sveta na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu ponudiće književnost koja se danas piše i čita i koja je najpopularnija u zemlji i inostranstvu. Na ovaj svojevrstan praznik pisane reči Laguna poziva sve ljubitelje knjiga da od 20. do 27. oktobra, od 10 do 21 sat, posete štand koji će i ove godine biti obojen u svoju prepoznatljivu crvenu boju.
Cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara, grupnih 150 dinara, a za osobe sa invaliditetom ulaz je besplatan. Pratioci invalida plaćaju ulaznicu po ceni od 150 dinara. Cena porodične ulaznice (validna je samo tokom porodičnih dana, 21. i 22. oktobra) iznosi 600 dinara.
Sajam knjiga u Beogradu pravo je mesto ne samo za kupovinu već i za nove kontakte, razgovore, šanse, poslove, iskustva i još mnogo toga. Zato ne propustite jedinstvenu priliku da budete deo ove čarobne priče.
Dok je dobrih knjiga i kvalitetnih pisaca, knjiga ne gubi bitku pred modernim sredstvima komunikacije. I da zaključim – Bogat si onoliko koliko knjiga imaš u vlasništvu, obrazovan onoliko koliko ih pročitaš. Očekujemo vas, 15 godina verna Laguna.

Povezana vest:  Počinje treći Etnology festival