vulkan izdavastvoPrvi sajam knjiga za „Vulkan izdavaštvo“

Za novu/staru izdavačku kuću „Vulkan izdavaštvo“, nastalu spajanjem dveju moćnih kuća „Alnari“ i „Mono i Manjana“, predstojeći Sajam knjiga biće veoma značajan, jer će se prvi put pod ovim imenom predstaviti 420 novih naslova.
Predstavnik za medije „Vulkan izdavaštva“ Ivan Golušin danas je na konferenciji za novinare najavio impresivnu listu gostiju čije su knjige objavila za ovaj sajam.
Italijanski pisac trilera, koji je našu publiku osvojio knjigama „Šaptač“ i „Lovac na duše“ Donato Karizi, na ovogodišnjem Sajmu će predstaviti novu knjigu „Vladar iz senke“, kazao je Golušin i podsetio da je debitantski roman „Šaptač“ osvojio pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika.
Francuska autorka istorijskih romana,Tereza Revaj, našim čitaocima poznata po knjigama „Svi snovi sveta“, „U dobru i u zlu“ i „Zlatno doba nade“, gostovaće na štandu „Vulkana“ 26. oktobra od 17 do 18 sati.
Tes Stimson je osvojila srpske čitateljke erotskim romanom „Prevari me ako smeš“, a ovog puta će predstaviti novu knjigu „U okovima nevere“ koji će potpisivati na štandu “ Vulkan izdavaštva“ u petak i subotu (25. i 26 oktobra) prvo od 17 do 18, a zatim od 18 do 19 sati.
Gošća „Vulkana“ biće i Eliza Valmorbida kojoj je objavljen debitantski roman „Pričaj mi o ljubavi“ koja je nominovana za dve nacionalne književne nagrade. Ona će za ovu priliku doputovati iz Londona, a čitaoci će moći da dobiju autograme 25. od 19 do 20 sati i 27.oktobra od 11 do 12.
Na štandu “ Vulkana“ čitaoci će moći da se sretnu još i sa domaćim piscima LJubinkom Dobrosavljević, Ratkom Adamovićem, Leontinom, Srđanom krstioćem, Vesnom Zakonović Arežina, Zoranom Šuls, GOrdanom Kuić, Suzanom Mančić, Aleksandrom Gatalicom, Žanom Poliakov i Goranom Petrovićem.
Prema odabiru redakcije i rukovodstva nove izdavacke kuće iz ovogodišnje produkcije izdvojili su po žarnovima dvadesetak naslova.
Među ljubavnim romanima naći će se novi roman „Možda nebo zna“, Gijoma Musoa, koji je najtiražni strani pisac u ovoj kući.
Preko romana „Jedan greh manje“ ovaj izdavač lansira Rendi Suzan Majers uveren da će je poklonice ovog žanra prihvatiti kao novu zvezdu. Isto važi i za Grejem Simson sa romanom “ Ljubavi, pronađi me“ da će postati nova miljernica. Zato se i ne pominju nove knjige autorki kao što su Amanda Kvik,Nora Roberts, Eloiza Džejms…
Edicija knjiga ovog izdavača iz domena popularne psihologije biće obogaćene novom knjigom Nika Vujičića „Nezaustavljiv“ i Robina Šarme „Otkrij svoju sudbinu“, čiji se priručnik „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“ već više godina nalazi na listama bestselera u Srbiji
Za kolekcionare kuvara ili prave gurmane pojaviće se i dugoočekivani kuvar Džejmija Olivera „Sve za 15 minuta“.
Popularni žanr trilera i špijunsko-detektivskih romana bio je uvek dobro zastupljen kod oba izdavača koja sada čine “ Vulkan“, a sada se među novitetima nalazi poslednja knjiga koju je potpisao Tom Klensi pre svoje nedavne prerane smrti, drugi deo knjige „Živ ili mrtav“.
Džozef Antona je autor romana „Ruždijevi Memoari“ i nova podžanru horora pripada knjiga Stivena Kinga „Keri“, po kojoj je urađen film.
Među istorijskim romanima Golušin je skrenuo pažnju poslednju knjigu Kona Iguldena iz serijala „Imperator“, o najvećem junaku Rima, Juliju Cezaru – „Krv bogova“.
Od dečijih knjiga, po kojima je „Vulkančić“ poznat, pojaviće se novi nastavci serijala Piksi, Dinosauri, Ranac za dečake, 1000 mega mozgalica.
Nakon velikog uspeha rečnika „Berlitz Delux“ za engleski i nemački, na sajmu će se pojaviti ovi rečnici sa CD-om za učenje italijanskog i španskog jezika.
Uspešnom timu „Vulkan izdavaštvo“ pridružiće se nekoliko novih domaćih autora: Leontina Vukomanović sa zbirkom lirike „Nije tačno sve što lepo zvuči“, Marinela Kvapil će se predstaviti novim trilerom „Nikome ni reči – ubistvo u rijalitiju“, a duh Arabije će doneti Marina Bulatović Barny u knjizi „Nina od Arabije“.
Temom roditeljstva bavi se Vesna Zakonović Arežina u trećoj knjizi serijala „Mama ipak zna najbolje“. Novu knjigu „Bekstvo kraljevog vrača“ potpisao je afirmisani domaći autor Ratko Adamović.
Tv zvezda Suzana Mančić objaviće drugi deo autobiografije „Kao da sam sanjala“.
Naš autor Srđan Krstić objavljuje novu knjigu „Misterija Beograd: Izgubljeni artefakt“.
Specijalni gost štanda biće jedan od najtiražinijih i u ovoj godini najnagrađivaniji pisac, Aleksandar Gatalica sa „Velikim ratom“.
Na Sajmu će biti i autorka najprodavanije knjige ovog leta „Ukus greha“, Zorana Šulc, kojoj uprvao izlazi šesto izdanje ove veropma erotizovane prtice.
Autorka je danas priznala da se još ne oseća kao “ pisac“ i sve joj izgleda nestavrno sa uspehom koji postiže ovom knjigom ali ne krije da joj to prija.
Ona je već sada obećala svojim čitaocima da piše novi roman koji će biti još više „erotski“ jer nije dobila ni jedno negativno reagovanje na svoj prvi roman.
Novinarima se predstavila i Marinela Kvapil „otkriće“ ovog izdavača koja je napisala roman „Nikome ni reč-ubistvo u rijalitiju“. Golušin ju je predstavio kao urednicu prvog rijaliti šou program kod nas „Veliki brat“ koja sada radi kao urednik zabavnog programa na TV Prva.
Ona je objasnila da je oduvek rado čitala krimiće i da je ovaj roman napisal tokom druge trudnoće i radnju smestila u ambijent koji dobro poznaje, jer se bavi rijaliti programima već više od jedne decenije. Naravno, ubistvo se događja tokom jednog rijalitija i to za vreme kratkog nestanka struje od sedam minuta, a na detektivu je da otkrije ko je ubica.

Povezana vest:  "Maratonci trče počasni krug" Dušana Kovačevića