sjaj kabarea„Sjaj kabarea“ sutra u nastavku POZORIŠTA PONEDELJKOM

U okviru projekta Doma omladine Beograda „Pozorište ponedeljkom“, 21. oktobra u 20 časova u sali Amerikana, publika će imati priliku da pogleda predstavu u režiji mladog reditelja Jovana Gulana – „Sjaj kabarea“, rađenu po tekstu Katarine Borisavljević. Reč je o mjuziklu koji prvenstveno oslikava večitu borbu za opstanak na daskama koje život znače.Borbu u kojoj su učesnici spremni sve da daju, pokazujući svoja, kako prava tako i lažna lica, otkrivajući ujedno sjaj i mrak onoga što je na i iza blistave scene kakvom je publika vidi.
„Kao inspiracija za predstavu poslužilo je samo pozorište. Uzak krug ljudi koji se ‘vrti’ po scenama beogradskih pozorišta, mali broj audicija i prilika za mlade. Na kraju krajeva, magični svet pozorišta u kojem je moguće sve!“, kaže Anja Ninković, producentkinja i koautorka teksta.
Četvoro glavnih junaka predstave spremno je da žrtvuje apsolutno sve zbog audicije koja im garantuje mesto zvezde, i svako od njih reaguje na različit način, iz svog karaktera.
„Neko se oslanja na iskustvo, neko na šarm, a neko na fizički izgled. U toj gužvi, guranju za prvi red, nekad se izgube prave vrednosti. Nismo svi isti i ne koristimo se svi istim sredstvima da dođemo do cilja. Ako cilj opravdava sredstvo, onda očekujte plejadu likova koji će vas zabaviti svojim sredstvima“, objašnjava Anja Ninković.
„Sjaj kabarea“ govori o realnim situacijama i problemima, slika život umetnika i njihov položaj u današnjoj kulturi, ali pre svega ima za cilj da nasmeje i pruži nadu u bolju budućnost, pogotovo onima kojima je pozornica životni put.
„Može se reći da su situacije i problemi realni, ali pomalo iskrivljeni i preterani, u prepoznatljivom kabaretskom maniru. Naš Ceremonijal majstor govori istinu, ali njegovi komentari su benigni i žele samo da upozore, a ne da prozovu. Pre svega očekujemo da ćemo publiku dobro nasmejati i zabaviti, zato i samtramo da nam je potrebno više ovakvih projekata, koji pružaju priliku mladim ljudima da rade ono što vole na prvom mestu, pa i da budu zapaženi“, naglašava Anja Ninković.
Ekipu predstave, pored reditelja Jovana Gulana i producentkinje Anje Ninković, čine i kostimograf Marija Marković, dok glavne uloge tumače Slobodan Boba Stepić, Milica Petrović, Zdravko Dimitrijević i Anja Mit.
Cena ulaznice je 200 dinara; uz đačku knjižicu u prodaji je 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.

Povezana vest:  Feđa Štukan predstavlja svoju autobiografiju „Blank" u Beogradu