Industrisjki dizajn u KomBank Art holu

Druga izložba studenata FPU u KomBank Art holu

Futuristički brzi voz, televizor – frižider, nameštaj, tehnika, kao i sprave za vežbanje za osobe sa invaliditetom samo su neke od vizija studenata Fakulateta primenjenih umetnosti, koje su predstavljene na izložbi „Industrijski dizajn – motor privrede“, u KomBank Art holu.
Dvadesetoro studenata industrijskog dizajna FPU predstavilo je radove u kojima preispituju tehnologiju, oblik, ergonomiju, funkciju i estetiku industrijskih proizvoda i kreiraju nove, prema svom viđenju.
-Ovo je za mene jedinstvena šansa da predstavim svoje radove u centru grada. Retko ko dobija tu priliku, a kamoli studenti industrijskog dizajna. Ja sam dizajnirao Ginco Water. To je naprava koja kondenzuje vodu iz vazduha, praktično – sakuplja rosu i koristi se u oblastima koja se bore sa sušom. Osmislio sam portabl model, koji je prenosiv i praktičan i svako može da ga koristi -izjavio je Miloš Milivojević, student četvrte godine industrisjkog dizajna Fakulteta primenjenih umetnosti.
Izložba će biti otvorena do 7. novembra. Radove je odabrao profesor Fakulateta primenjenih umetnosti Nikola Knežević.
-Želja nam je da industrijski dizajneri koje školujemo svoj talenat i znanje počnu u većoj meri da koriste u svojoj zemlji, budući da veliki broj naših studenata uspešno radi u inostranstvu. U svakoj državi industrijska proizvodnja i privreda osnova su napretka i boljeg života. Industrijski dizajneri imaju važnu ulogu da neprestanim preispitivanjem proizvoda doprinesu poboljšanju kvaliteta – poručio je profesor FPU Nikola Knežević.
Podrška mladima, studentima i talentima povod je za saradnju Komercijalne banke i Fakulteta primenjenih umetnosti. Na ovaj način, KomBank Art hol postao je jedinstven prostor u Beogradu, okrenut mladim autorima čije vreme tek dolazi. Do februara će biti postavljene još četiri izložbe studenata, mada će ovaj prostor biti korišćen i za druge interesantne umetničke sadržaje.

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama - repertoar za MART 2011.