Spas
U štampi šesto i sedmo izdanje knjige „Spas“ Isidore Bjelice
 
Knjiga „Spas“ poznate spisateljice Isidore Bjelice postigla je veliki uspeh a to potvrđuje prodatih 15.000 primeraka knjiga za samo dvadeset dana od objavljivanja.
U štampu je otišlo šesto i sedmo izdanje Isidorine nove knjige „Spas“, što govori o tome da je publika prepoznala njenu iskrenu emociju i motiv za pisanje da sa javnošću podeli najteže trenutke svog privatnog života.
Spas je ultimativna knjiga za spasenje tela i duše, koja ne može da se poredi ni sa jednom drugom knjigom po iskrenosti, emocijama, ali ni velikom broju tajni i recepata koje autorka otkriva.
Prvi deo knjige čine zapisi sa ivice smrti opisani sa iskrenošću koja ostavlja bez daha. Zapise odlikuju zaslepljujući udar emocija, ali i humora i samoironije, pred otkrićima sopstvenih granica, hrabrosti i snage. U drugom delu knjige nalaze se saveti o ishrani i alternativnim metodama lečenja do kojih je književnica došla tragajući za lekom protiv opake bolesti – lekom koji nije namenjen samo bolesnima već i onima koji ne žele nikada da se razbole.
„Spas je moja lična mala inicijacijska knjiga, moja golgota, put mog telesnog stradanja i napor ka duševnom vaskrsenju… Uz svaki bol, uz svaku tugu, ide i novo otkrivanje sreće, radosti, blagodati koju sam nažalost bila zagubila zbog svog nemara i tako dobila ovo najteže iskušenje“, istakla je Isidora Bjelica.
Povezana vest:  Program za mlade "Pozorište ponedeljkom" u DOB-u