PESCANA-HRONIKADva lica fantastike u Novom Sadu

Nastavlja se turneja „Dva lica fantastike“. Posle uspešne prve zajedničke promocije u SKC-u u Beogradu, Slobodan Vladušić i Pavle Zelić će pod istim naslovom prvi put pred novosadskom publikom predstaviti svoje nove romane „Mi, izbrisani“ i „Peščana hronika“ u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5) u utorak, 12. novembra, sa početkom u 19 sati. Na promociji će pored autora učestvovati i kritičarka Tamara Jovanović.
„Mi, izbrisani“ je roman koji će čitaoca odvesti u potragu za strašnom istinom koja vodi od virtuelnog sveta Metropolisa, preko Fejsbuk stranica, do mračnih ulica i stanova jednog propalog grada… Drugi roman Slobodana Vladušića, docenta, kritičara, urednika i pisca neočekivan je koliko i „Forward“, delo sa kojim je već osvojio neke od najuglednijih nagrada u našoj zemlji.
Prvi roman Pavla Zelića, autora velikog broja priča fantastike koje su sakupljene u zbirci „Poslednja velika avantura“ (Prva knjiga, Matica srpska, 2009) donosi fantastičnu priču zasnovanu na malo poznatim istorijskim činjenicama, rekonstruisanim na osnovu razgovora sa akterima posleratnih radnih akcija i uglednim istoričarima kao što su akademik Ljubodrag Simić i dr Predrag J. Marković.
Prema oceni kritike i publike, ove knjige predstavljaju krajnje domete domaće fantastične književnosti i najbolji su primeri ogromne širine tema i pristupa kojima se ona trenutno bavi.

Povezana vest:  Otvoren Festival "Miredita, dobar dan"