bolest-kao-govor-duse-korice„Bolest kao govor duše“ Ridigera Dalkea za sve poštovaoce psihosomatske medicine

Posle knjige „Bolest kao put“ Torvalda Detlefsena i Ridigera Dalkea, koja je izazavala veliko interesovanje kod čitalaca, nedavno je objavljena nova knjiga Ridigera Dalkea „Bolest kao govor duše“.
Deset godina nakon prvog izdanja knjige „Bolest kao put“ Ridiger Dalke je nastavio i proširio teme opisane u prvoj knjizi. Činjenica da je taj pristup odmah naišao na veliki odziv – u početku pre svega kod zainteresovanih laika, a ubrzo potom i u stručnim medicinskim krugovima – bila je znak sve veće potrebe za razumevanjem bolesti kao posledice nesklada ravnoteže tela i duha.
Poznati lekar i psihoterapeut Ridiger Dalke svojim bestselerima bitno je doprineo novom razumevanju bolesti kao posledice psihosomatskih procesa. On bolest shvata kao priliku da se ponovo uspostavi trajna harmonija tela i duše. „Bolest kao govor duše“ je dopuna i nadogradnja prvenca „Bolest kao put“ i u njoj je opisano mnoštvo kliničkih slika bolesti. Za čitaoca, knjiga je sredstvo da razume jezik tela, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima.
Ko svoje simptome shvata kao smislenu poruku i podsticaj da nešto nauči, za njega suština lečenja nije u njihovom odstranjivanju. Suština je u promeni duševnog stanja čiji je nužan izraz simptom. Takav pristup bolesti pospešuje lični razvoj i ponovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, a trajno oduzima osnov za postojanje simptoma.
Ridiger Dalke u ovoj knjizi opisuje mnoge bolesti koje nisu ušle u „Bolest kao put“. Cilj ovog svetskog bestselera je da čitalac sam protumači simptome i da bude u stanju da ih poveže s duševnim uzrocima oboljenja. Knjiga je sastavljena u obliku svojevrsnog atlasa ljudskog tela, u kome se obrađuju simptomi koji pogađaju različite delove ljudskog tela.
Posle knjige „Bolest kao put“, ovo je najvažnije delo iz oblasti psihosomatske medicine.
Knjigu „Bolest kao govor duše“možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Povezana vest:  "Beograd kroz ključaonice 100 kuća" Nenada Novaka Stefanovića u prodaji od 15. oktobra