beogradski_festival_igreFestival igre: Zbog saobraćajnih problema otkazani neki nastupi
Direkcija Beogradskog festivala igre saopštila je danas da su zbog problema u avionskom saobraćaju zbog vulkanskog oblaka nad Evropom i nemogućnosti da učesnici stignu u glavni grad Srbije, morali da budu otkazani neki nastupi, ali i da će oni biti održani u toku  maja.
Tako će predstave 7. Beogradskog festivala igre, odnosno „Vrt uzivanja“ kompanije Blanke Li iz Pariza, umesto 17. aprila, biti izvedene na sceni Opere Madlenianum 2. maja, dok će gostovanje predstave „Justicija“ trupe Jasmin Vardimon iz Londona umesto 19. aprila u Sava Centru, biti potvrđeno u najkraćem mogućem roku i zakazano u periodu do 5. maja, navedeno je u saopštenju. Sva pristigla scenografija za izvođenje pomenutih naslova nalazi se u magacinima u Beogradu, gde će sačekati dolazak tehničkih i umetničkih timova iz Pariza i Londona.
Kupljene i protokolarne karte važiće za nove termine.
Do sada su na 7. Beogradskom festivalu igre izvedene predstave kompanija Aterballetto u Beogradu i Novom Sadu, Akrama Kana i Nacionalnog baleta iz Kine u Madlenianumu, trupe Peeping Tom u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP), Kompanije Paola Ribeira u Narodnom pozorištu u Nišu, kao i Kibbutz Dance kompanije u Beogradu i Somboru. Kompletan tim Kibbutz Dance kompanije jos uvek boravi u Beogradu, dodaje se u saopštenju.
Povezana vest:  Uspešan nastup Narodnog pozorišta u Budimpešti