Klaudio-ArimaniMaestro KLAUDIO ARIMANI u Guarneriusu

Flautista KLAUDIO ARIMANI (Claudi Arimany) je jedan od najpoznatijih španskih umetnika, muzičar sa bogatom svetskom karijerom i diskografijom, u kojoj su i nagrađivana izdanja za Sony Classical nastupiće u petak, 29. novembra u 20 časova sa Gudačkim kvartetom „Mokranjac“ u Guarneriusu.
Nastupao je u prestižnim koncertnim prostorima širom sveta, poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski i pariskih sala Plejel i Gavo, a kritika i publika sa oduševljenjem pozdravljaju svaki njegov koncert.
Legendarni francuski flautista Žan-Pjer Rampal, ga je smatrao jednim od najboljih flautista svoje generacije. „Jedan je od retkih virtuoza koji tehniku stavlja u službu muzikalnosti i osećajnosti. Malo njih ima to umeće. Radujem se svakom našem zajedničkom nastupu“ – isticao je Rampal.
„Arimani u interpretacije unosi čitav svoj karakter. Njegova izvođenja su prepuna autentične strasti i veličanstvenosti.“ The Boston Globe
Maestro Arimani će premijerno nastupiti u Guarneriusu sa Gudačkim kvartetom Mokranjac, koji je sa radom počeo 2010. godine, a nastavlja tradiciju prvog gudačkog kvarteta na teritoriji Srbije, koji je osnovao S. S. Mokranjac 1889. godine u Beogradu. Kvartet je do sada zabeležio niz izuzetno zapaženih nastupa širom zemlje.

Povezana vest:  Audicija za igrače za balet "Prokleta avlija"

Program koncerta: Mozart / flautski kvarteti

SLOBODAN ULAZ

Pokrovitelj koncerta: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije