HibridiKoncert violinista Jovana Bogosavljevića i Marije Rajković

Ugledni srpski violinisti Jovan Bogosavljević i Marija Rajković sa kamernim gudačkim orkestrom „Hibridi“ održaće u petak, 6.decembra koncert u Centru lepih umetnosti Gvarnerius.
Violinisti Bogosavljević i Rajković godinama beleže značajne uspehe na srpskoj koncertnoj sceni i inostranstvu, sarađuju sa velikim umetnicima i orkestrima i nastupaju u prestižnim koncertnim dvoranama sveta.
Na koncertu u Gvarneriusu nastupiće sa gudačkim orkestrom „Hibridi“ koga su osnovali prošle godine za koncert na međunarodnom festivalu NIMUS. Orkestar čine studenti Fakulteta umetnosti iz Niša. Njihov prvi javni nastup nominovan je za koncert godine od časopisa „Muzika Klasika“, a proglašen je za najuspešniji koncert NIMUSa.
Orkestar je pozivan na ugledne festivale, gostovao je na Sarajevo Artu i imao saradnju sa violinistom Nemanjom Radulovićem u Nišu ove godine. U Gvarneriusu će nastupiti upravo po završetku gostovanja u Italiji i koncerta u jednom od najvećih teatara u Italiji Teatru Nuovo.
Violinisti Bogosavljević i Rajković, gudački ansambl „Hibridi|“, solisti violinisti Jelena Rubakovic i Jovan Tešić, uz klavirsku pratnju Stevana Spalevića izvešće kompozicije Johana Sebastijana Baha, Đuzepa Tartinija i Antonija Vivaldija.
Violinista Jovan Bogosavljević je muzičko obrazovanje sticao u rodnom Beogradu od oca Dragutina Bogosavljevića i Tatjane Olujić a u Briselu od jednog od najvećih izvođača današnjice, Igora Oistraha.
Nastupao je kao solista sa svim značajnim orkestrima i dirigentima u Srbiji i imao zapažene nastupe na međunarodnoj sceni, ističe se turneja 2010. godine sa Nacionalnim orkestrom Pekinga.
Ostvaruje umetničku saradnju na domaćoj i međunarodnoj sceni sa istaknutim srpskim pijanistom Aleksandrom Serdarom a od 2009. godine nastupa kao solista i gost na koncertima sa minhenskim kvartetom „Basiona Amorosa“.
Bogosavljević je dobitnik nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije, za najboljeg mladog umetnika za 2006. godinu, a prošle godine dobio je nagradu časopisa „Muzika Klasika? za izvođača godine.
Vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i Muzičkoj akademiji u Sarajevu Bogosavljević je sa Rajković jedan od osnivača Centra za muziku Strad Art i kamernog orkestra „Hibridi?, kao i udruženja IKUS, sa sedištem u Nišu.
Violinistkinja iz Niša Rajković muzičko obrazovanje započela je u petoj godini, u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Osnovne studije je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi istaknutog violiniste Jovana Kolundžije, a magistarske studije u klasi Dejana Mihailovića.
Sarađivala je kao solista sa istaknutim solistima i dirigentima na nastupima širom Evrope. Rajković je docent na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Povezana vest:  Najbolji poklon za ljubitelje romantičnih komedija: Žao mi je, nisi moj tip