Tajne okeana i mora sirom sveta u KomBank Art holuIzložba podvodnih fotografija u KomBank Art holu

Golim okom nevidljivi detalji i stanovnici okeanskih i morskih dubina predstavljeni su na izložbi podvodnih fotografija „Uspomene iz dubine“, u KomBank Art holu. Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc, koji se bave podvodnom fotografijom deset godina, predstavili su „dnevnik“ svojih ronilačkih avantura u Indijskom okeanu, Crvenom, Jadranskom i Sredozemnom moru.
Kroz ovu kolekciju fotografija, koju posetioci KomBank Art hola mogu da pogledaju do 22. decembra, autori su odškrinuli prozor, kroz koji se pruža pogled na tajanstven i uzbudljiv svet ronjenja.
„Zatrpani obiljem atraktvnih televizijskih programa ljudi puno vremena provode uz „magičnu“ televizijsku kutiju. Mi smo želeli da ronilačke avanture osetimo uživo. Počeli smo da živimo ronilački život, zahvaljujući kome smo imali priliku da vidimo, za veliki broj ljudi, skrivene predele, podvodne stanovnike. Oni su ponekad opasni, ponekad simpatični, a nekad jedva golim okom vidljivi.“ – poručila je Ivana Orlović Kranjc, jedna od autora izložbe.
Za Ivanom i Janezom su stotine sati provedenih ispod površine vode, tokom kojih su istraživali podvodni svet čuda. Neki od tih momenata „izronili“ su na površinu, u galeriji KomBank Art Hol.
Ovo je peta izložba u KomBank Art holu ove jeseni, od kako su 30. septembra otvorena vrata galerije mladim autorima i neafirmisanim umetnicima, poput studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Povezana vest:  Lepo iznenađenje za čitaoce! Akcija "3 za 999" do 11. aprila!