straus1Novogodišnji koncert orkestra i baleta Štraus festivala

U svetu jedinstven orkestar i baletski ansambl Strauš Festival Orćestra i Strauš Ballet Ensemble koji 15 godina nastupaju na najpoznatijim evropskim scenama, gostovaće u Sava centru po drugi put 22. januara 2014. godine.
Posle velikog uspeha i dve rasprodate predstave 2011. godine, najpoznatija evropska produkcija Štrausovog Novogodišnjeg koncerta ponovo će gostovati u Beogradu sa novim programom.
Beogradsku publiku očekuje nova verzija tradicionalnog Novogodišnjeg gala koncerta „The Great Johann Strauš Gala“ kojim je bečka trupa obišla svet.
Štraus Festival orkestar i Štraus baletski ansambl na svojim jedinstvenim Novogodišnjim koncertima izvode najpopularnija dela austrijskog kompozitora Johana Štrausa poznatog kao „Kralj valcera?.
Nastup orkestra i baletskog ansambla je kombinacija marševa, polki i valcera sa plesnim izvođenjem, parovi obučeni u frakove i romantične haljine dočaravaju raskošni duh Beča 19.veka.
Marševi su bili veoma popularni u 19.veku i mnogi kompozitori u svom opusu imali su i marševe. Sa velikim zadovoljstvom marševi se slušaju i danas a među najpoznatijim i najomiljenijim je Štrausov „Radecki marš“ kojim se tradicionalno završavaju Bečki novogodišnji koncerti.
Štrausov „Carski valcer“, „Na lepom plavom Dunavu“, „Priče iz bečke šume“ i nezaobilazni „Radecki marš“ biće na programu Novogodisnjeg gala koncerta u Sava centru u novim aranažmanima.

Povezana vest:  I ove godine Dev9t je goreo!