vajarski radoviIzložba posvećena ženstvenosti

U kući Gorana Bregovića, u Kuršumlijskoj 14, svečano je otvorena izložba slikarke Svetlane Ninković i skulptorke Gordane Galoče pod nazivom «Femininity»
Uz interaktivni performans i zvuke tradicionalnih instrumenata, umetnice su prikazale žensku lepotu na sebi svojsvetn način.
Još jedan kuriozitet je da je izložba održana u privatnoj, nastanjenoj kući. Naime, oragnizatori izložbe, «Nana au Pays des Merveilles», promovišu srpske umetnike organizovanjem izložbi u privatnim kućama, kako bi umetnička dela bila predstavljena u finoj i toploj atmosferi. (www.nanaopi.com)
Izložba će trajati do 18. decembra uz obavezno zakazivanje posete putem telefona 069/366-0998.

Povezana vest:  Narodno pozorište dramom "Hasanaginica" 9. septembra otvara "Vukov sabor"

Više informacija o umetnicama:

Svetlana Ninković, slikar, rođena je 1982. godine u Zemunu. Počela je da slika kada je, kako kaže, shvatila da ne može da prepriča svoje snove.
Diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku u klasi profesora Slobodana Kneževića. Od 2010. godine je član „ Likovnog kruga“.
Ova nadarena umetnica pored platna oslikava i kaiševe i torbe, vraća u život odbačene komade starog nameštaja, a voli i da natera zidove i tavanice da zaigraju prekriveni njenim inspirativnim potezima četkice ili sličnog umetničkog alata.
Njena velika strast je organizovanje likovnih kolonija, a shvatila je da je ozbiljan umetnik kada je nekoliko svojih slika prodala po prilično ozbiljnoj ceni.
Učestvovala je u velikom broju grupnih izložbi u zemlji, a imala je i veliki broj samostalnih izložbi u Beogradu, Pančevu, Subotici kao i u Novom Sadu.
Gordana Nikolić, skulptor, rođena je u Loznici 1974. Diplomirala je na Fakultetu lepih umetnosti u Beogradu i stekla diplomu mastera na odseku za skulpturu 2001 godine.
Nastavila je sa radom u oblasti umetnosti i putovala u Italiju i Španiju gde je proučavala velike majstore umetnosti i njihova dela.
Gordana nastavlja da predaje studijsku umetnost i istoriju umetnosti studentima svih uzrasta i različite nadarensoti, uključujući veoma talentovane, odrasle i profesionalne umetnike.
Živi i radi u Srbiji, u Beogradu.
Godinama je eksperimentisala raznim tehnikama i medijima.
Gospođa Nikolić je učestvovala u mnogim grupnim izložbama, bijenalima i umetničkim kolonijama u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je u 5 zemalja, njene slike i skulpture žive u više od 100 zemalja širom sveta.

Povezana vest:  Knjige o seksu se rado čitaju