Branislav Babic kebraKebra otvorio izložbu grafičkih crteža u Galeriji New Moment

Branislav Babić Kebra, osnivač i frontmen kultnog novosadskog alternativnog rok sastava Obojeni Program, večeras je otvorio svoju samostalnu izložbu grafičkih crteža u galeriji New Moment.
„Ovi crteži su nastali tako što sam napravio Fejsbuk profil i 100 dana na njega svakodnevno postavljao po jedan crtež. Bio sam inspirisan događajima i razmišljanjima iz proteklog dana. Pošto volim da crtam i prosto uživam u tome verovatno ovo neće biti moja jedina izložba“, izjavio je Kebra na otvaranju izložbe.
Način na koji su digitalni crteži Branislava Babića Kebre nastali i prezentovani publici, imanentan je njegovom osnovnom izrazu – muzici.
Sto grafičkih radova su, jedan za drugim, u preciznom ritmu, svakog jutra u 8:30 časova, izlagani publici na društvenim mrežama i tako postali svojevrstan oblik dnevnika i pop kulture današnjice.
Proizvedene u „Paintu“, najjednostavnijem kompjuterskom programu za crtanje, ove slike kombinuju mnoštvo boja i linija, i serviraju alternativnu viziju sveta kakav poznajemo.
Izbor od dvadeset dela ove svedene geometrijske apstrakcije dobio je novu formu digitalno štampanih slika i biće prikazan svim posetiocima Galerije New Moment, od 10. decembra 2013. do 10. januara 2014.
Pozivaju se svi zaljubljenici u umetnost da posete Galeriju New Moment.

Povezana vest:  REVOLUCIJA U DKSG-u