beogradski_festival_igreOtkazane predstave 7. beogradskog festivala igre u novim terminima
Zbog vulkanskog oblaka nad Evropom i nemogućnosti da umetnici i tehničari stignu u Beograd svojim planiranim letovima, kao i štrajka železnice u Francuskoj i zatvorenog prelaza preko Lamanša, Beogradski festival igre je morao da otkaže dve predstave. Zahvaljujući brzoj reakciji i profesionalizmu plesnih kompanija, kao i saradnji i punom razumevanju teatara u kojima su planirane predstave, sva gostovanja će se održati u novim skorašnjim terminima.
Tako će se predstava „Vrt uživanja” kompanije Blanke Li iz Pariza, umesto 17. aprila, izvesti na sceni Opere „Madlenijanum” 2. maja, dok će gostovanje predstave „Justicija” trupe Jasmin Vardimon iz Londona umesto 19. aprila u „Sava centru”, biti biti realizovano 4. maja.
Kupljene i protokolarne karte važe za nove termine. U nastavku festivala posetioci će imati priliku da gledaju trupu Emija Greka u JDP-u (21. april) i Balet iz Ženeve u „Sava centru” (23. april).
Do sada su na 7. beogradskom festivalu igre izvedene predstave kompanija „Aterballetto” u Beogradu i Novom Sadu, Akrama Kana i Nacionalnog baleta iz Kine u Madlenijanumu, trupe Peeping Tom u BDP-u, Kompanije Paola Ribeira u NP-u Nišu, kao i Kibbutz Dance kompanije u Beogradu i Somboru. Kompletan tim Kibbutz Dance kompanije još uvek boravi u Beogradu.
Povezana vest:  "Kako ubiti gospodina Frojda" Dževada Sabljakovića