Nevena-Pavlovic-1Koncert operske umetnice iz Londona Nevene Pavlović u DOB

Mlada operska umetnica iz Londona Nevena Pavlović održaće koncert 23. januara u Velikoj sali Doma omladine Beograda, pod nazivom „Beleške o ljubavi“.
Kako je najavio DOB, koncert soprana Pavlović, koja je magistirala muziku na čuvenoj Gildhol školi za dramu i muziku u Londonu (Guildhall Sćool of Music and Drama) u klasi Rudolfa Pirnaja, u okviru je programa „Art dijaspora“.
Program je posvećen odabranim umetnicima iz Srbije koji su otišli u inostranstvo gde su pronašli svoje mesto u umetničkom svetu a realizuje se pod pokroviteljstvom vladine Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.
Gost koncerta biće tenor Ivan Petrović, poznat kao jedan od najuspešnijih učesnika „Prvog glasa Srbije“, kolega sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu sa kojim je Pavlovićeva studirala u klasi ruske profesorke Ljudmile Gors.
Sopran Pavlović ima bogato izvođačko isustvo, njen repertoar sadrži različite stilove – od italijanske opere, preko francuskih, engleskih do ruskih pesama.
Bavi se i edukativnim radom i „oblikovanjem“ mladih talenata, u okviru ArtMus Akademije koju je osnovala u Londonu.
Na koncertu u DOB, kojim Pavlovićeva otvara međunarodni kulturni projekat Art Dijaspora“, povešće publiku u „šetnju“ od Rusije preko Evrope do Amerike.
„Umetnost je najlepši oblik kulturne diplomatije, pevam na svim jezicima, a ljubav je univerzalna vrednost, poruka koju želim da pošaljem je poruka ljubavi“, kazala je mlada umetnica koja će pevati kompozicije Debisija, Rahmanjinova, Barbera.
Posle koncerta u Beogradu, Pavlovićeva se vraća u London, a volela bi da se vrati na Bitef, jer ovu mladu umetnicu zanima postmoderna opera, projekti koji imaju smisla i okupljaju talentovane ljude, da učestvuje u stvaranju novih pravaca.
„Teatar, muzika, film okupljeni oko jednog projekta, to je ono što vidim za sebe u budućnosti, otvaranje granica, u tom smislu, Bitef bi mi bio veliki izazov i volela bih da učestvujem u projektima koji provociraju i pomeraju granice“, izjavila je Pavlovićeva pred svoj beogradski koncert u DOB.

Povezana vest:  Noć knjige - 8. juna od 17 sati do ponoći!