INDIGOPLAVI-VEO„Indigoplavi veo“ – egzotična ljubavna priča Ane Velozo

Izdavačka kuća „Vulkan“ objavila je nedavno roman nemačke autorke i novinarke Ane Velozo „Indigoplavi veo“ koji je savršeno odgovarati svim ljubiteljima indijskih sagi kako televizijskih tako i književnih i filmskih.
Velozo (1964) je značajno spisateljsko ime u Nemačkoj budući da je veliku popularnost stekla svojim prvim romanom iz 2005. „Der Duft der Kaffeeblute“ (Miris cveta kafe) gde je vešto iskoristila svoja iskustva studenta romanistike u Rio de Žaneiru i višegodišnjeg boravka na plantaži kafe u Brazilu.
Roman je preveden na nekoliko jezika a bio je i u trci za brojne nagrade.
U „Indigoplavom velu“ (2011), Velozo nas vodi u portugalsku koloniju Goa i uvodi u spletke u visokom društvu portugalske kolonije, sukobe dve religije, bogatstvo Indije i drevne običaje a sve to začinjenom ljubavnom pričom između mladog Portugalca i misteriozne Indijke.
Migel Riveiro Kruz 1633. odlazi iz Lisabona u Gou kako bi se na licu mesta brinuo o porodičnom poslu. Po dolasku upoznaje zagonetnu ženu čije lice niko nikada nije video jer je uvek prekriveno velom. Neki kažu da joj je lice unakaženo snažnim ožiljcima, drugi da je ona žena izvanredne lepote koja dovodi ljude do propasti.
I pored toga, Migel po svaku cenu želi da vidi njeno lice.

Povezana vest:  „Nečista krv“, 24. avgusta u takmičarskoj selekciji 14. Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“, u Tivtu