tamo-dole-korice„Tamo dole“ Bila Brajsona od petka 31. januara u prodaji

Autor bestselera „Kratka istorija bezmalo svačega“ i „Beleške s malog ostrva“ napisao je urnebesno zabavan i nesvakidašnji putopis o Australiji „Tamo dole“, koji će se naći u prodaji od petka, 31. januara, u svim knjižarama Delfi.
Australija je zemlja koja obitava u ogromnim razmerama. Ona je šesta najveća država na svetu i ujedno njegovo najveće ostrvo. To je jedino ostrvo koje je istovremeno i kontinent, i jedini kontinent koji je istovremeno i država. To je najsuvlji, najvreliji, najbezvodniji, najjaloviji i klimatski najagresivniji od svih nastanjenih kontinenata, a opet vrvi životom – pri čemu su tamošnja živa bića uglavnom vrlo smrtonosna.
Bil Brajson nije obraćao pažnju na sve te opasnosti – premda je opet bio neobično opsednut njima – kada je otputovao u Australiju i smesta se zaljubio u tu zemlju. A kako i ne bi? Ljudi su veseli, otvoreni, duhoviti i neizostavno uslužni; gradovi su im bezbedni, čisti i gotovo uvek podignuti pored vode; hrana je odlična; pivo je hladno, a sunce sija gotovo stalno. A šta čovek više da traži od života?
Zapravo, u Australiji ima mnogo više toga što može da vas ubije na veoma ružan način nego na bilo kom drugom mestu. To je zemlja u kojoj čak i najbezazlenija gusenica može da vas obori otrovnim ujedom, gde morske školjke ne samo što umeju da vas žacnu već vas ponekad i aktivno napadaju. Ako vas ništa ne ubije ujedom ili probadanjem na neki neočekivani način, mogu vas poklopati ajkule ili krokodili, a mogu vas i bespomoćne na pučinu odneti neodoljive struje, ukoliko se pre toga već niste obreli u vreloj pustoši gde se teturate i očekujete smrt…
Duhovit putopis u kome ćete otkriti Australiju: geografski položaj, geologiju, životinje i biljke, istoriju, statistiku i kulturno nasleđe Australije; o svim opasnostima koje tamo vrebaju: zmije, krokodili, ajkule, negostoljubiva pustinja. Ali i sve o divnim plažama i prostranstvima. Osetiće kako je zaista tamo i poželeti da odmah spakujete kofere.
Knjiga iz koje ćete saznati više o Australiji nego iz turističkog vodiča naći će se u prodaji od petka, 31. januara, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.

Povezana vest:  "Putovanje za početnike" - savršeno štivo za letnje dane