KAD-LJUBAV-POZOVEKnjiga za ženska srca „Kad ljubav pozove“

Dok muški deo čitalačke publike ne smatra da treba da krije svoje sklonosti prema žanrovskoj lektiri poput trilera, krimi, pikarskih, ili ratnih romana, žene nerado otvoreno priznaju da im prija „čiklit“ verzija ljubavnih romana kojoj pripada „Kad ljubav pozove“ Mirande Dikinson.
Poznato je da u svetu i u Srbiji ženečitaju znatno više nego „jači pol“, pa izdavačka kuća „Vulkan“ vodi računa da u svojoj ponudi uvek ima komercijalne bestselere prevashdno namenjene ženama, ali i tu vodi računa da budu zastupljeni i oni koji će privući mlađu generaciju ili one zrelije a poneke poput baš ove „Kad ljubav pozove“ privući će i majke i ćerke jer situacije sa kojima se suočava glavna junakinja bliske su svakoj ženi bez obzira na godine.
Dikinsonova je već ime koje je poznato srpskim čitateljkama pošto je „Alnari“, danas jedan deo „Vulkana“, objavio njen debitantski roman „Dobro došao u moj svet“ štampan 2011 godine.
Pošto su i čitateljke u Srbiji rado čitale ovaj roman, kao i nekoliko stotina hiljada drugih u celome svetu, sada je izdavač „išao na sigurno“ i odmah preveo njen novi naslov koji u originalu glasi “ Kada se zaljubim“ ( When I Fall in Love).
Glavna junakinja romana je Elsi Mejnard, najmlađa od tri sestre koje je othranio otac uspešni poslovni čovek, divan prema ćerkama kome one stalno priređuju iznenađenja. Elsi je pre 18 meseci ostala bez čoveka koga je volela i za Novu godinu je odlučila da nacini spisak 51 stavke šta sve želi da uradi u novoj godini da bi zapocela konačno iznova da živi.
„Izvršavanje“ zadataka koje je sebi zadala (lista glavne junakinje može da se pročita na kraju romana) vodi je i u Pariz gde tek nastaje pravi početak njenog novog života…

Povezana vest:  Šarmantna i duhovita knjiga za ljubitelje viktorijanske Engleske: Bonton za ubistvo