london roud„London roud“ novi roman bestseler autorke Samante Jang

U poplavi manje ili više uspešnih kopija svetskog bestselera E L Džejms „Pedeset nijansi – Siva“, izdavačka kuća „Laguna“ pronašla je autorku koja čitaocima nudi nešto više od praznog ljubića sa primesom erotike – mladu škotsku spisateljicu Samantu Jang i njene romane „Dablin strit“ i sada „London roud“.
„London roud“ je novi roman u seriji koju je Jangova pokrenula sa Njujork tajmsovim bestselerom „Dablin stritom“ i nastavila romanom „Before Jamaica Lane“.
Glavna junakinja je Džoana, prijateljica glavne junakinje „Dablin strita“, devojka koja se oduvek starala o svojoj porodici a naročito o mlađem bratu Kolu. Džo stoga bira muškarce sa kojima se zabavlja ne po tome koliko varnica izazivaju, već koliko mogu da pomognu njenom bratu i njoj.
Sve se menja kada upozna Kamerona Makejba, novog seksi barmena na poslu. Džo je sada prvi put u iskušenju da svoje želje stavi na prvo mesto, a Kam je jednako odlučan da otkrije sve njene tajne i približi joj se…
Ono što Jangovu izdvaja od drugih autorki sada planetarno popularne erotske literature je lako čitljiv i dopadljiv stil, trodimenzionalni likovi i duhovitost svojstvena takozvanom „nju adult“ (nova literatura za mlade) žanru.
Iako je deo „ulične“ serije Jangove, „London roud“ se može čitati i bez prethodno pročitanog „Dablin strita“ mada, upozoravaju kritičari, većina onih koji pročitaju „London“ obavezno će pročitati i „Dablin“.

Povezana vest:  Ekskluzivno: Etgar Keret - specijalni gost Noći knjige!