koncertMlade nade srpske operske scene u Gvarneriusu

Mlade nade srpske operske scene održaće sutra uveče koncert u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije Gvarnerius, najavila je ova ustanova kulture posvećena promociji mladih darovitih umetnika.
U Gvarneriusu će gostovati učenici odseka za solo pevanje Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Beograda koji će prirediti veče popularnih arija i pesama.
Na koncertu u Gvarneriusu nastupiće Katarina Kalmar, Katarina Čolaković, Miloš Zeljug, Nenad Vinćilov, Katarina Mitrović, Firuca Čina i Aleksandar Paunović, učenici profesorke Maje Đokić o čijem velikom talentu svedoče brojne nagrade sa srpskih i međunarodnih takmičenja.
Samo tokom ove školske godine, mladi pevači su osvojili sedam prvih, dve druge i jednu treću nagradu, a upravo se pripremaju za učešće na međunarodnom takmičenju „Bruna Špiler?, koje će u martu biti održano u Herceg Novom.
Gosti koncerta biće mladi nagrađivani učenici odseka za gitaru MŠ Vučković Jovan Pantić, Aleksandar Antić i Novak Miljković, iz klase profesorke Milkice Ponjavić.
Na programu koncerta su najlepše vokalne kompozicije Vivaldija, Bramsa, Mocarta, Rosinija, Belinija, Skarlatija, Biničkog, Bajića, Obradorsa, Prebande, arije iz opere „Figarova ženidba? i čuveni Rosinijev „Duet mačaka“.

Povezana vest:  „Enciklopedija Larousse za mališane" u prodaji od 6. maja