predstava-laku-nocPredstava LAKU NOĆ I HVALA NA PAŽNJI u nastavku programa „POZORIŠTE PONEDELJKOM“

U nastavku programa „POZORIŠTE PONEDELjKOM“, u okviru kojeg Dom omladine Beograda ponedeljkom od 20 časova predstavlja omladinske pozorišne trupe i sekcije, 10. marta u sali Amerikana biće izvedena predstava „Laku noć i hvala na pažnji“. Predstava je rađena po drami Vidosava Stevanovića, u produkciji Pozorišta DES, a u režiji Davora Miladinovića.
Projektom „POZORIŠTE PONEDELjKOM“ Dom omladine Beograda želi da pomogne svima koji se trude da ožive omladinsku scenu, školske sekcije i amaterske družine i ponudi još jednu edukativnu i kreativnu mogućnost istinskim ljubiteljima pozorišta. Ciljevi su pružanje mugućnosti mladima da kažu šta žele putem pozorišta kao umetničke forme društvenih komunikacija, razvijanje kulturnih potreba među mladima, podsticanje na aktivnosti mladih koje su usmerene ka umetnosti, građenje posebnog stila provođenja slobodnog vremena, kao i postavljanje određenih standarda pozorišta za mlade.
Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.

Povezana vest:  Jubilarno izdanje bestselera "Ringišpil" Jelene Bačić Alimpić

O PREDSTAVI:

Svi teatri su u punoj tranziciji – ne rade! Samo je „naš“ teatar (onaj na sceni) privremeno privatizovan za potrebe predstave o novom vlasniku, Arčiju, bivšem kriminalcu, a sada biznismenu (ako ste pomislili da je to isto – nije, razlika je u odelu, kriminalci ponekad nose prugasta odela, a biznismeni nikada). Tekst predstave će napisati sam Arči – iz glave, iako plaća pisca (koji nikad ne piše, i ne može ništa završiti jer nije ni počeo), tj. akademika, samo zbog imidža. Pisac – akademik spava i čeka inspiraciju, a kada je budan drži govore, nariče na sahranama i priprema nacionalni program. Tu su i dve glumice i jedna rediteljka koje su po automatizmu pruvatizacije preipale novom vlasniku, Arčiju. Ipak, Glen, rediteljka predstave koja nikad neće biti napisana uspeva da nagovori glumice, Gloriju i Fedru, da ubiju Arčija. Da li će one valjano izvesti svoj plan i kakvi obrti se sve mogu dogoditi ostaje da se vidi u ovoj savremenoj, aktuelnoj, smešnoj, inteligentnoj i od strane publike naročito prihvaćenoj predstavi.

Povezana vest:  Lagunina tribina: pisci o svojim i tuđim knjigama

Produkcija: Teatar Des
Autor dramskog teksta: Vidosav Stevanović
Režija: Davor Miladinović
Igraju: Milica Mališ – Fedra, Marina Grujić – Glorija, Milan Dimitrijević – Arči, Ana Radojčić – Glen, Miroslav Stojanović – Pisac

Pozorište TEATAR DES postoji dugi niz godina kao deo AKUDA ŠPANAC. Bavi se pozorišnom edukacijom, animacijom, produkcijom i difuzijom i stalno je repertoarsko pozorište na Novom Beogradu. Repertoar Teatra Des sadrži predstave za decu i odrasle, nagrađivane na brojnim festivalima amaterskih pozorišta i zapažene na mnogim gostovanjima.

Povezana vest:  Sekretarijat za kulturu: Zakon se odnosi na birokratiju