Groznica tame„Groznica tame“ urbana fantazija za „odrasle“ čitaoce

Ljubiteljke Irske (i zgodnih Kelta), misterije, mitologije i urbane fantastike nikako ne bi smele da propuste roman Karen Mari Moning „Groznica tame“ koju je nedavno objavila mlada izdavačka kuća „Urban reads“, specijalizovana za ovu vrstu žanrovske literature.
Kod nas nepravedno percepirana kao literatura za mlade, urbana fantastika u svetu privlači sve veći broj „odraslih“ čitalaca, mahom čitateljki, uzbudljivom kombinacijom seksi likova, misterije, avanture i mitologije.
„Groznica tame“ je prvi roman u seriji „Groznica“ Njujork tajmsove bestseler autorke Karen Mari Moning i prati glavnu junakinju Makajlu Lejn, devojku sa američkog Juga opterećenu svojim savršenim manikirom, pastelnim bojama i frizurom, koja se posle ubistva sestre Aline u Dablinu nađe uvučena u rat vilenjaka i demona, uz brojne živopisne likove, senke i bogatog i tajanstvenog Džerika Baronsa.
U jednakoj meri iritantna i duhovita, Makajla je savršen izbor za glavnu junakinju ovog simpatičnog, pitkog romana koji se čita u jednom dahu.
Serijal „Groznica“ ima još četiri romana i jednu grafičku novelu i interesovanje za njih je bilo toliko da je Moningova počela novu trilogiju koja se nastavlja tamo gde se „Groznica“ završila i čije se završne dve knjige sa nestrpljenjem očekuju.

Povezana vest:  Drugo izdanje autobiografije Mateje Kežmana „Samo mi Bog može suditi" uskoro u prodaji