Devedesete-u-kraju-3D-7cmPromocija romana „Devedesete u kraju“ u beogradskim školama

Roman Jovane Ristić „Devedesete u kraju“, priča o mladima 1990-ih biće promovisan u beogradskim srednjim školama kroz interaktivne promocije, čiji je cilj da se mladima predoče problemi i opasnosti koje su vrebale nekada, a postoje i danas.
Prva promocija zakazana je za 27. mart u biblioteci „Milutin Bojić“ i namenjena je učenicima Pete gimnacije. Knjigu će im, pored autorke, približiti i njihov profesor Rastko Jeftović.
U okviru promocije biće priređena i izložba predmeta – fotografija, kaseda, novčanica, aksesoara kao i trejler koji će slikovito predstaviti knjigu, a mladi glumci Studija Centar odglumiće odlomke iz „Devedesetih“ i prikazati jezik, način razmišljanja, odevanja, ponašanja…
Kako najavljuje izdavač „Portalibris“, knjiga će potom biti predstavljena učenicima u Šestoj gimnaciji, Ugostiteljskoj školi, školi „Stefan Dečanski“…
„Devedesete u kraju“ će još jednom podsetiti na sve ono lepo iz tog vremena i ukazati da ono loše nikako ne treba da se ponovi, rekla je Ristić i dodala da je najveće dostignuće, a možda i iznenađenje to što se promocije održavaju na zahtev učenika za koje se, inače, misli da ne čitaju.

Povezana vest:  Nagrada "Dobričin prsten" Seki Sablić