dana_marinkovic_slikaOtvaranje izložbe Dane Marinković „Uraban dekontekstualizacija“
SUPERMARKET concept store vam predstavlja samostalnu izložbu naše mlade umetince Dane Marinković pod nazivom: “URBANA DEKONTEKSTUALIZACIJA” čije je otvaranje zakazano za 27. april u 20:30 časova u SUPERMARKET concept store-u, Višnjićeva 10, Beograd.
Dana Marinković, konceptualno opredeljena za kolaž kao savremeni i svojstveni oblik komunikacije, koristeći urbani život kao neiscrpnu inspiraciju za stvaranje, predstaviće publici svoj rad od 27. aprila do 10. maja u art corneru Supermarket concept store-a.
Mlada umetnica, koja se od najranijeg detinjstva školuje u Francuskoji i Engleskoj, svoja znanja i iskustva na velikom broju izložbi, želi da prenese pre svega svojoj generaciji u Beogradu. Sadržaj izložbe „Urbana Dekontekstualizacija“ je 27 kolaža na platnu manjeg formata, koje prati serija od 8 printova velikog formata. Izloženi radovi obuhvataju svojstveni grafički izraz Dane Marinković.
Dana Marinković rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. gde završava osnovno i gimnazijsko školovanje. U 2008. godini diplomira na prestižnoj Akademiji primenjene umetnosti  Ecole d’art Maryse Eloy u Parizu, a septembra 2009. magistrira na University of the Arts of London – Chelsea college of Art &Design -na odseku Graphic design Communication. Od februara 2010. godine je član ULUPUDS-a.
Do sada je izlagala samostalno, ali i učestvovala na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima, u Londonu, Parizu i Beogradu. Posebno se ističe samostalna izložba u Galeriji Ozon u Beogradu koja se održala juna 2008. godine, a 2007. godine ostvaruje dve samostalne izložbe : u Galerie Origines i Galerije Artessepia u Parizu, u okviru manifestacije Carré Rive Gauche u kvartu St Germain des Près.
Povezana vest:  Obratite pažnju na trilogiju " Devojke na uzdi" u izdanju "Pčelice"