strip 1Nedelja modernog stripa u galeriji New Moment
 
Od 1. do 15. aprila u galeriji New Moment najeminentniji autori srpskog stripa predstavljaju svoje radove. Aleksa Gajić, Dragan Paunović i Tihomir Čelanović potpisuju svoja nova izdanja. Crteži i scene novih momenata iz srpske 9. umetnosti u velikim formatima za detaljno uživanje.
 
Od 1.  do 8. aprila Konstantinovo raškrsće
 
Roman o alternativnoj istoriji Balkana oživljava u crtežima Dragana Paunovića. Dejan Stojiljković, autor hit romana, radio je i adaptaciju u stripski scenario i sada je kompletna priča sa novim delovima u novom, grafičkom i mračnom izdanju.
Dragan Paunović je rodjen 1981. u Majdanpeku. Nagrađivan je na Međunarodnom festivalu stripa 2006, 2007. i 2008. Njegova ilustrovana biografija Nikole Tesle „The electric wizard“ objavljena je u Beograd 2007. Kratki strip Dum Dum uvršten je u  antologiju Novog srpskog stripa u izdanju Komika, Novi sad 2010.  Originalni strip album o zlatnom 19. veku Srbije, „Družina Dardaneli“, objavio je System Comic, 2011.
Aleksa Gajić, rođen 1974. u Beogradu, je strip autor, ilustrator, reditelj i animator iz Srbije, poznat po svom stripu „Technotise“ sa scenaristom Darkom Grkinićem, po kom je kasnije snimljen dugometražni animirani film „Technotise Editi i ja“. Ilustrator je časopisa Politikin Zabavnik. Njegov stripski serijal u šest delova „Le Fléau des Dieux“ (u srpskom izdanju „BičBožji“) sa francuskom scenaristkinjom Valeri Manžen preštampavan je više puta u Francuskoj, a prevođen je u SAD i još šest drugih zemalja.
Dejan Stojiljković je srpski pisac i strip scenarista rođen 1976. godine u Nišu, njegovo delo „Konstantinovo raskršće“ ušlo u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobilo nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat.
 
Od 8. do 15. aprila Moderna Mitologija rađa svakakva čudovišta
 
Zbirka kfatoliperazustičnih grafičkih priča Tihomira Čelanovića okupljenih u jednom izdanju. Kroz priče iz leteće redakcije otvara se novi svet simpatičnih monstruma iz koga raste jedna nova Mitologija.
Tihomir Čelanović je rodjen 1977. godine u Beogradu. Odrastao je u Kotoru, a završio Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Njegovi radovi objavljivani su od Politikinog zabavnika do AARGH! (Češka) i NONZIJA (Italija). Nagrađivan je prvim nagradama: Neven, 2007, na festivalu stripa Beograd 2010, La cita 2000 u Torinu, Italija.
Zbirka kratkih stripova nazvana „Kfatoliperazus“ mu je objavljena 2001. godine u Italiji, u izdanju „Medicina Nucleare“. Prvi strip album „Eudora“ objavio mu je „MAH“ 2002. godine u Beogradu, a u novembru iste godine „Medicina Nucleare“ ga je objavila u Italiji. „Soleil“ je izdao album „Trum et l’oeuf de Tai“ po scenariju Delphine Rieu u maju 2005. godine, u Francuskoj. Izdavačka kuća „Septieme choc“ iz Francuske je u januaru 2008. godine objavila album TAXI, rađen po istoimenom filmu u produkciji Luc Bessona. Kratki strip „Boris Bagecki – A ti kao ne znaš“ je osvojio prvu nagradu na osmom internacionalnom festivalu stripa u Beogradu održanom u oktobru 2010. Godine 2011. je za izdavača „12Bis“ (Francuska) uradio album „Le Diurne“, po scenariju Erica Corbeyrana, kolor Nikola Vitković.
Povezana vest:  Obeležavanje 35 godina smrti nobelovca Andrića