Jelena Bacic Alimpic potpisivanjeJelena Bačić Alimpić potpisala primerke novog romana „Poslednje proleće u Parizu“

Danas, 28. marta, u prostorijama izdavačke kuće Laguna, Jelena Bačić Alimpić je potpisala 800 primeraka knjige „Poslednje proleće u Parizu“. Te knjige će se prve naći u prodaji 3. aprila. U svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca prvih trideset kupaca moći će da kupe knjigu sa potpisom autorke.
Istog dana, 3. aprila, od 12 sati u knjižari Delfi SKC, Jelena Bačić Alimpić družiće se sa vernim čitaocima i potpisivaće svoj novi roman.
Jelena Bačić Alimpić je u svom novom romanu „Poslednje proleće u Parizu“ napisala uzbudljivu ispovest starice Marije Kolčak koja zagledana u prošlost snagom uspomena zauvek menja život novinarke Olge Lašez.
Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života.
Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demoni prošlosti i patnja gulaga, iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol.
Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova?
U igri sudbine jedini ulog je ljubav…
Povodom izlaska svog novog romana Jelena Bačić Alimpić je izjavila:
-Danas sam izuzetno uzbuđena i srećna jer sam željno iščekivala da moja treća knjiga izađe iz štampe, i dok potpisujem ove prve primerke, prisećam se koliko sam vremena, truda, snažnih emocija i neprospavanih noći utkala u ovu knjigu.

Povezana vest:  Predstava „Kuća“ premijerno izvedena u Zvezdara teatru