Nirvana Smell Like Teen Spirit

Koncert Nirvane na MTV kanalu

U subotu, 5. aprila, obeleženo je 20 godina od tragične smrti Kurt Cobaina. Kako bi odala počast frontmenu bendu Nirvana, koji se bez sumnje smatra jednim od najvećih alternativnih rock bendova 20. veka, MTV će ovog petka emitovati njihov koncert u okviru World Stage serijala.
Davne 1991. Bend je postigao veliki komercijalni uspeh singlom „Smells Like Teen Spirit“, s njihovog drugog albuma „Never Mind“. Zahvaljujući njemu dobili su status globalnih rock zvezda, a Kurt Cobain postao je glas generacije.
U decembru 1993., nakon izlaska Nirvaninog trećeg albuma „In Utero“, bend je nastupio u Pieru 48 u Seattleu, na MTV Live and Loud događaju. Taj koncert je i te kako opravdao svoje ime. U pravom rock and roll maniru scena je demolirana, a zatim je usledio haos, nakon što je Kurt na kraju koncerta pozvao ljude na stejdž. Ovo je i dalje jedan od najlegendarnijih koncerata uhvaćen MTV kamerama, i u okviru World Stage emisije između ostalog videćete uživo izvođenje hitova „Heart-Shaped Box“ i „Rape Me“ i snimke probi pesama „Very Ape“ i „Radio friendly Unit Shifter“.
MTV World Stage Nirvana
Petak, 11. april, u 21:00

Povezana vest:  Madona želi da sarađuje sa Adel