dave_clark5Techno baron DJ Dave Clark 22. maja gostuje u Beogradu
Dok flertujue sa mainstreamom i undergoundom, baron techno muzike, Dj Dave Clark, naoružan zadivljujucom tehnikom, jakim gruvom i melodijama, ponosno nosi titulu najboljeg svetskog virtouza za gramofonima. Njegovo izvanredno umeće mixovanja, savršena fuzija techna, electra, ghetto-teka i hip-hopa, su upravo ono što ga čine brojem jedan već dvadeset godina unazad!
Tvorac neprikosnovenog albuma „Devil’s Advocate“, živi za muziku i sve ove godine se sebićno drži svoje prkosne izjave,
„I may be established but I’ll never be establishment.“
Dave je rođen u Engleskoj, u gradu Brajtonu, a muzikom je počeo da se bavi još dok je bio u osnovnoj školi. Budući da mu matematika i biologija baš i nisu isle od ruke, Clarke je odlučio da se u potpunosti posveti muzici. Uzeo je ploče koje je njegova majka godinama brižljivo skupljala i očevu, tada savremenu, tehnologiju… i tako je sve i počelo. Međutim, vrlo brzo njegovi se razvode, a Dave beži od kuće, te živi na ulici. Ubrzo pronalazi posao u prodavnici obuće. Od toga trenutka, sve što ga je odražavalo u životu i pokretalo bila je muzika. Prvi put je nastupio u klubu „Toppers“ u Brajtonu. Od tog nastupa, njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Nekoliko godina kasnije, 1988. Dave nastupa u inostranstvu. U Amsterdamu. Svetska underground elekrtonska muzička scena dobila je novog lidera!
Dave, jedan od najcenjenijih DJ – eva današnjice, bukiran je godinu dana unapred. Takođe važi i za jednog od najboljih producenata današnjice koji uspešno meša muzičke pravce i prelazi granice mixovanja. Nikada ga nećete videti kako skače i smeje se za gramofonima.
-Mogu ja da se smejem i da skačem pored gramofona, ali to nisam ja. Ja nisam tamo neki shouman. Ja sam DJ – kaže Dave Clark. Možda se on ne smeje često, ali posle svake njegove žurke… clubberi se osmehuju mesecima.
Techno baron DJ Dave Clark nastupiće 22. maja u bašti „Sava“ Centra.
Povezana vest:  Vaterpolo reprezentacija slavi zlato na Heineken Lovefestu