ana_stanicAna Stanić  u MTV EXPRESS-u
 
U sredu, 05. maja u 20:00 imaćete priliku da vidite koje tri pesme je za vas izvela popularna beogradska pevačica Ana Stanić u dvorištu III beogradske gimnazije, čiji je učenik i sama bila.
 
Ana je odrasla slušajući « novi talas » osamdesetih godina i ta muzika je u velikoj meri odredila njen kasniji muzički izraz. Prvu pesmu je iskomponovala sa dvanaest godina koja se kasnije našla na njenom prvom solo albumu. U četvrtom razredu srednje škole, 1994. počinje da se bavi pevanjem u grupi „Moby Dick“. Posle tri snimljena albuma i velikog uspeha u duetu, odlučuje se na solo karijeru, i od 1998. godine nastupa samostalno. Do sada je snimila 6 samostalnih albuma: Metar iznad asfalta (1998), Ana Stanić (1999), Vidim te kad (1999), Tri (2000), U ogledalu (2004) i Sudar (2008).
 
Pored pevanja, Ana piše tekstove za sebe i kolege, komponuje i filmski je producent. Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i Udruženja kompozitora Srbije. Ambasador je organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDS-a, podržane od Unicefa.
 
Trenutno priprema svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu, zakazan za 20. maj u Sava Centru.
 
Premijera emisije MTV Express je u sredu, 05. maja u 20h, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na MTV kanalu.
 
Povezana vest:  Long Play vas vodi na Džibonija!