finale1Strah od Džeki Čena pobednici Belgrade Demo Fest Live 2014
 
Nošena euforičnom podrškom publike, koja ih je verno pratila tokom celog ovogodišnjeg izdanja festivala, pobedu na sinoć održanom finalu Belgrade Demo Fest Live u prepunom klubu KST-a odnela je četvoročlana ekipa Strah od Džeki Čena iz Gornjeg Milanovca, u sastavu Marko Pavlović, Andrija Jovanović, Marko Božović i Jovan Dmitrović.
Tromesečni festival, nakon dva kvalifikaciona kruga i polufinala, na spektakularan način završen je sinoć (1. juna). Program, koji se održavao u klubu umesto u bašti KST-a usled kišnog vremena, otvorio je legendarni Milić Vukašinoć, a potom su pored organizatora uvodnu reč dali i voditelji finala, Igor Brakus i Sandra Rančić.
Ukupno jedanaest sastava, pred dupke punim prostorom, nastupilo je sledećim redosledom: Cassidy’s Brewery (Beograd), Quarterbuzz (Beograd), Ubrzo Potom (Užice), MicroWave (Vršac), Santos Brothers (Bačka Palanka), Kiza Bluza Bend (Zaječar/Beograd), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Kora (Beograd), Huti Ota Tre (Zaječar), D Zoo (Subotica) i HiQulus (Novi Sad).
Dvadesetočlani stručni i novinarski žiri u kome su bila eminenta imena bio je na velikim mukama, jer se za sve učesnike finala može konstatovati da su pružili izvanredne nastupe, a sve pohvale zaslužuje i publika koja je zdušno bodrila sve sastave tokom cele večeri.
Po završetku nastupa poslednjeg sastava binom su zagospodarili momci iz grupe Ućuti pas, koja je prošle godine odnela prvo mesto, a istovremeno se pristupilo sabiranju glasova stručnog i novinarskog žirija i brojenju glasova publike i odlučivanju o najboljim instrumentalistima finala.
Doajen Milić Vukašinović titulu najboljeg bubnjara dodelio je Bogdanu Miloševiću iz Quarterbuzza, koji je takođe imao i najboljeg basistu Aleksandra Srećkovića odabranog od strane Miloša Georgijevića Gere. Najstariji roker na ovim prostorima, Branko Marušić Čutura, za najboljeg vokala festivala proglasio je Gorana Čamdžiju iz benda Kora, a Nenad Pejović je najboljim gitaristom imenovao Aleksandra Hadžića iz užičkog benda Ubrzo Potom.
Novinarski žiri najviše glasova dodelio je subotičkom sastavu D Zoo, stručni žiri opredelio se za HiQulus iz Novog Sada, dok je najveću podršku publike imao gornjomilanovački bend Strah od Džeki Čena.
Sabiranjem glasovam oba žirija kao i glasova publike odabrani su sveukupni pobednici festivala, a ta titula ove godine pripala je bendu Strah od Džeki Čena!
U ranim jutarnjim časovima završnu reč, nakon proglašenja najboljih, imao je kao i prošle godine Branko Marušić Čutura.
Povezana vest:  Koncert Slobodana Trkulje namenjen bebama